ΛΑΡΙΣΑ

ΔΑΣ στο Σωματείο Ιδιωτικών Τεχνικών-Υπαλλήλων Ελασσόνας: Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Σωματείο Ιδιωτικών Τεχνικών-Υπαλλήλων Ελασσόνας (παράταξη στηριζόμενη από το ΠΑΜΕ) για τους εργαζόμενους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο. Αναλυτικά:

«Η ΔΑΣ στο Σωματείο Ιδιωτικών Τεχνικών-Υπαλλήλων Ελασσόνας χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας. Όλους όσους στάθηκαν όρθιοι σε όλες τις πιέσεις και παλικαρίσια επιλέξανε τον δρόμο του αγώνα. Ήταν ένα αποτέλεσμα που μας φέρνει ποιο ψηλά, από θέση μεγαλύτερης ευθύνης καθώς η παράταξή μας διπλασίασε τις ψήφους της, τις έδρες στο ΔΣ και τους αντιπροσώπους στο ΕΚ Ελασσόνας. Θα αξιοποιήσουμε αυτή την δύναμη για να οργανώσουμε τον αγώνα για τα προβλήματά μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  και των εργοδοτών.

Ήταν μια σκληρή μάχη. Απέναντί μας δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε απλά μια άλλη παράταξη. Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) στηρίχτηκε με τα μπούνια από διάφορους μηχανισμούς της εργοδοσίας προκειμένου να μη διασαλευτεί η ισορροπία στον συσχετισμό δύναμης όχι μόνο του Σωματείου μας αλλά κυρίως του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας. Είναι χαρακτηριστικό πως από επιχειρήσεις της περιοχής(πχ τυροκομεία) στέλνονταν κατά δεκάδες οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν με γραμμή από τους εργοδότες να ψηφίσουν την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Μέχρι και μέλη οικογενειών των εργοδοτών φέρανε για να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

Τι ανησύχησε όλους αυτούς και κινητοποίησαν τόσο κόσμο που δεν μαζεύτηκε ούτε σε όλες συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας συνολικά την τελευταία δεκαετία ; Μήπως «έπιασε ο πόνος» την εργοδοσία και τους συνδικαλιστές της για να δυναμώσει το Σωματείο μας ; Όλες αυτές οι δυνάμεις θέλουν να εξασφαλίσουν «άκρα του τάφου σιωπή» των εργαζομένων, να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε αγωνιστική διάθεση. Για να συνεχίσει ανεμπόδιστα η άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς. Θέλουν τους εργαζόμενους ανίσχυρους, αδύναμους και με ασφαλιστική δικλείδα το «καπέλο» των εργοδοτικών συνδικαλιστών στα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα. Την συμμετοχή των συναδέλφων την θέλουν μέχρι εκεί.

Φιλοδοξία μας ήταν και είναι να πάψει το Σωματείο μας να είναι «Σωματείο Σφραγίδα» και γίνει πραγματικό αποκούμπι όλων των συναδέλφων στην περιοχή. Γι αυτό πρέπει να επιδιώξουμε και το επόμενο διάστημα, να έχουμε ένα σωματείο ζωντανό. Ένα σωματείο που θα μπορεί να κινητοποιεί τα μέλη του. να παίρνει πρωτοβουλίες. Να είναι δίπλα στους ιδιωτικούς υπάλληλους και τους άνεργους. Να δίνει το παρόν μέσα στους χώρους δουλειάς. Ενάντια σε απολύσεις. Στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις περικοπές μισθών. Αυτός ο στόχος είναι για εμάς δέσμευση. Γι΄αυτό θα παλέψουμε από την θέση που ήμαστε σήμερα.

Γι΄αυτό απευθυνόμαστε και σε όσους συναδέλφους που σε αυτή την φάση δεν στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας. Ο αρνητικός συσχετισμός που εξακολουθεί να υπάρχει στο Σωματείο μας με την πλειοψηφία στα χέρια των εργοδοτικών συνδικαλιστών, αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα για να υπερασπίσουμε την ζωή μας από την  αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να σκεφτούν και να κρίνουν την πορεία του Σωματείου από εδώ και πέρα από αυτή την σκοπιά. Να μην αφήσουν κανέναν περιθώριο να θεωρηθεί η επιλογή τους ως ανοχή, συμφωνία με την βαρβαρότητα που ζούμε.

Μπροστά μας η επίθεση στα δικαιώματά μας συνεχίζεται, οι δυσκολίες μεγαλώνουν. Τους καλούμε να ξεπεράσουν φόβους, αναστολές κάθε εμπόδιο και να  ανατρέψουν στην πράξη αυτόν το συσχετισμό . Να συμμετέχουν στον αγώνα, δυναμώνοντας τις γραμμές του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ. Καλούμε κι όλους εκείνους που δεν είναι οργανωμένοι, να κάνουν το βήμα να ενταχθούν, να πάρουν ενεργά μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

Μόνο αυτός ο δρόμος θα μας φέρει τη νίκη!

Ισχυροποιούμε τη ΔΑΣ στο κλαδικό μας σωματείο που παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος!

Να παλέψουμε για:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις