ΛΑΡΙΣΑ

Ομιλία του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με το θέμα της άσκησης φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης. Στην εκδήλωση αυτή σκοπός είναι να τεθούν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο άσκησης της φιλανθρωπίας στο πλαίσιο του ανθρωπισμού και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στις 18:00.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, κλείνοντας τα 10 χρόνια του φέτος, θέλησε να θέσει το μεγάλο αυτό ζήτημα του τρόπου άσκησης της φιλανθρωπίας όπως εκφράστηκε πολύ έντονα μέσα στα χρόνια της κρίσης, και θεώρησε ως καταλληλότερο πρόσωπο για μία διαλογική συζήτηση τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Ιερώνυμου.

Η Εκκλησία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι η ίδια η κοινωνία με το διαχρονικό φιλανθρωπικό της έργο και καθοδηγεί με τους πνευματικούς ποιμένες οι οποίοι φροντίζουν και για τις υλικές ανάγκες των ενοριτών, με καθημερινά συσσίτια, ιδρύματα, Ιεραποστολές ανά τον κόσμο, στέγες ορφανών και γερόντων, που προσφέρουν θαλπωρή και παρηγοριά σε πολλές πονεμένες ψυχές. Αυτά γίνονταν και στην αρχαία εκκλησία:η λατρευτική σύναξη ήταν συνδυασμένη με τη φιλανθρωπία.

Σε αυτή την εκδήλωση του Φεστιβάλ, δεν επιθυμούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, χωρίς να αποκλείεται να προσφέρει όποιος επιθυμεί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις