ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο νεαρός Λαρισαίος κομμωτής που κάνει γκελ στις γυναίκες και τον εμπιστεύονται και οι παίκτες της ΑΕΛ (φωτο)

Είναι μόλις 22 ετών, αλλά κατάφερε ήδη να κάνει γνωστό το όνομά του στη Λάρισα μέσω της ιδιότητάς του ως κομμωτής. Ο Κωνσταντίνος Καρανίκας μπορεί να είναι πολύ μικρός στην ηλικία, αλλά έχει προλάβει ήδη να αποκτήσει αρκετή εμπειρία πάνω στο επάγγελμά του, ενώ έχει και την δική του φανατική πελατεία, από νεαρούς στην ηλικία του, μέχρι γυναίκες κάθε ηλικίας που του εμπιστεύονται ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα πάνω τους όπως είναι τα μαλλιά τους. Αυτές ξέρουν…

Όμως τον προτιμούν και τον εμπιστεύονται και οι παίκτες της ΑΕΛ, κάποιους από τους οποίους έχει αναλάβει προσωπικά για το στυλ στα μαλλιά τους. Βλέπετε ο Κωνσταντίνος είναι και ο αδερφός του αρχηγού της ΑΕΛ, Νίκου Καρανίκα, με τον οποίο είναι πολύ δεμένοι. «Είμαι φανατικός της ΑΕΛ», θα μας πει και θα συμπληρώσει: «Την ακολουθώ παντού και φυσικά είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του αδερφού μου Νίκου».

Στόχος του νεαρού Κωνσταντίνου αποτελεί το να βάλει την σφραγίδα του σε αυτό που κάνει και φαίνεται πως σε έναν σημαντικό βαθμό το έχει καταφέρει, καθώς κάποιος που θα δει ένα κούρεμα στη Λάρισα μπορεί να καταλάβει πολλές φορές ότι έχει βάλει ο Κωνσταντίνος το …χεράκι του.

Άλλωστε στο κούρεμα ειδικεύεται και εκεί έχει ρίξει το μεγάλο βάρος σε ότι αφορά την καριέρα του. Διευκρινίζει ότι δεν υπήρχε κάποιος στην οικογένεια του να ασχολείται με την κομμωτική, όμως το «μικρόβιο το πήρε» από πολύ μικρός όταν παρακολουθούσε τον δικό του κομμωτή να τον κουρεύει.

«Παρακολουθώντας τον Pit (Παναγιώτης Πάσχος), ήξερα πολύ καλά ότι και εγώ αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή», θα μας πει και θα συνεχίσει: «Το κατάλαβα από πολύ μικρός γι’ αυτό και από τα 14 μου μόλις, γράφτηκα σε μια σχολή στη Λάρισα και έπειτα παρακολούθησα ταχύρυθμα μαθήματα σε μια σχολή στην Αθήνα. Από τα 16 μου χρόνια δουλεύω ως επαγγελματίας. Ομολογώ ότι έχω τρέλα με την δουλειά μου και θα ήθελα να εξελιχθώ όσο περισσότερο γίνεται. Για αυτόν τον λόγο παρακολουθώ στενά τις νέες τεχνικές και επιθυμία μου είναι σύντομα να πάω στο εξωτερικό για να παρακολουθήσω σεμινάρια, να δω πως δουλεύουν έξω προκειμένου να ανοίξουν κι άλλο οι ορίζοντές μου».

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος δεν σκοπεύει να φύγει από τη Λάρισα: «Λατρεύω την πόλη μου και στα σχέδιά μου δεν περιλαμβάνεται το να κατέβω στην Αθήνα για δουλειά. Εργάζομαι σε ένα κεντρικό κομμωτήριο αυτή την στιγμή εδώ και ενάμιση χρόνο, έχω περάσει και από άλλα, όμως κάποια στιγμή και ελπίζω σύντομα, είναι να δημιουργήσω τον δικό μου χώρο προκειμένου να δουλέψω εξολοκλήρου με τον δικό μου τρόπο». Έχω κάνει πολύ καλές συνεργασίες μέχρι τώρα, όμως το όνειρό μου είναι αποκτήσω το δικό μου στούντιο κομμωτικής στη Λάρισα».

Τον ρωτάμε γιατί πιστεύει ότι είναι τόσο περιζήτητος ειδικά στις γυναίκες, καθότι διαθέτει και μία πολύ ωραία εμφάνιση με προχωρημένο στυλ:  «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλες τις πελάτισσες και τους πελάτες που με εμπιστεύονται. Θέλω να πιστεύω ότι το κάνουν γιατί δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και είμαι πολύ προσεκτικός στην λεπτομέρεια. Πάντως δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να κάνεις τον κόσμο όμορφο και να τον βλέπεις να φεύγει με το χαμόγελο».

Μου δημιουργείται η απορία αν και λόγω εμφάνισης, τον φλερτάρουν οι γυναίκες στο κομμωτήριο: «Ναι η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αυτό και γίνεται συχνά, αλλά είναι ένα παιχνίδι που γίνεται και κάνει πιο ευχάριστη τη δουλειά. Δεν σημαίνει κάτι. Έχω μάθει να τα διαχωρίζω αυτά. Βάζω τον επαγγελματισμό πάνω απ’ όλα. Ούτε έχω κάνει σχέση με πελάτισσα, ούτε θα το επιδιώξω, ούτε και το επιδίωξα ποτέ».

Τον ρωτάω για τα πρότυπά του και περιμένοντας να ακούσω ότι είναι κάποια ονόματα από την σόου μπιζ, ακούω κάτι άλλο… «Πρότυπό μου είναι ο Θοδωρής Γκιώνης. Είναι καθαρά κομμωτής, όχι σόου μαν. Αυτά τα βήματα θέλω να ακολουθήσω και εγώ».

Άρα δεν σε ενδιαφέρει μια εκπομπή στην τηλεόραση; Τον ρωτάω… «Με ενδιαφέρει για να δείξω σε κάποιες εκπομπές την δουλειά μου κάποια στιγμή, όμως μέχρι εκεί. Άλλο είναι το επάγγελμά μου».

Θέλω να μάθω αν θεωρεί τις Λαρισαίες καλοχτενισμένες και με στυλ και αν τον συμβουλεύονται για το κούρεμα ή το χτένισμα που θα επιλέξουν… «Θεωρώ ότι η Λαρισαία έχει στυλ γενικότερα και ειδικά οι νεότερες γενιές. Οι Λαρισαίες θέλουν να περιποιούνται τον εαυτό τους και ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά. Θεωρώ ότι είναι πολύ ωραίες γυναίκες. Πολλές πελάτισσες και πελάτες με ρωτάνε για το στυλ που θα επιλέξουν για τα μαλλιά τους. Το συζητάμε μαζί, προτείνω διάφορα, όμως εκείνες και εκείνοι θα επιλέξουν στο τέλος τι τους ταιριάζει βάσει της προσωπικότητάς τους».

Αναρωτιέμαι αν νιώθει «ψυχολόγος» κάποιες στιγμές, διότι ως γνωστόν τα κομμωτήρια, κυρίως για τις γυναίκες είναι και κάτι σαν …ψυχοθεραπεία: «Ναι, η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι και κάπως έτσι μερικές φορές (γέλια), κάποιες πελάτισσες μπορεί να σου εμπιστευτούν διάφορα πράγματα, αλλά ότι λέγεται  στο κομμωτήριο, μένει μέσα στο κομμωτήριο…».

Τέλος, τον ρωτάω αν θα ήθελε να κάνει νωρίς οικογένεια, όπως πολύ νωρίς μπήκε και στον επαγγελματικό στίβο..: «Ναι, ένας από τους στόχους ζωή μου είναι να αποκτήσω αρκετά νωρίς οικογένεια. Άλλωστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον μεγάλωσα. Έχω μια οικογένεια με αρχές και ήθος. Οι γονείς μου παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά αρκετά νωρίς και θα ήθελα να ακολουθήσω τα χνάρια τους».

Αθανασία Παύλου 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις