ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ισόπαλη 1-1 η ΑΕΛ με την Ξάνθη (βίντεο)

Η ΑΕΛ χάνοντας πολλές ευκαιρίες στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος και έχοντας δοκάρι με τον Ντέλετιτς στο 58′, δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ξάνθη της μίας φάσης και το 1 – 1 ήταν το τελικό σκορ στο AEL FC ARENA.

ΑΕΛ και Ξάνθη πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με το σύνολο του Τζιανλούκα Φέστα να προηγείται στο 8′ με τον Μάρκο Νούνιτς και τον Αλμέιδα να φθάνει στην ισοφάριση του σκορ και το 1 – 1 στο 21′.

Οι «βυσσινί» μετά την εκτός έδρας ισοπαλία στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό που έδειξαν ψυχή και πήραν παλικαρίσιο βαθμό, υποδέχθηκαν τη Ξάνθη στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και ήθελαν οπωσδήποτε νίκη για να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα της SuperLeague.

Τον βαθμό της ισοπαλίας πήραν ΑΕΛ και Ξάνθη λοιπόν με τους γηπεδούχους του Τζιανλούκα Φέστα να φθάνει τους είκοσι δύο βαθμούς και τους φιλοξενούμενους να φθάνουν από τη πλευρά τους, τους είκοσι έξι πόντους.

Με τη πρώτη ευκαιρία η ΑΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα! Ο Άντονι Φατιόν έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης στο 8ο λεπτό, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς αντέδρασε αρχικά με απόκρουση και στην επαναφορά ο Μάρκο Νούνιτς πέτυχε γκολ με προβολή και έβαλε μπροστά τους «βυσσινί» στο σκορ.

Αφού πέτυχε το 1 – 0 η ΑΕΛ, άφησε χώρους στους φιλοξενούμενους και οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς αφού ανέβηκαν αισθητά, έφθασαν και στην ισοφάριση του σκορ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαριέντος από τα αριστερά λοιπόν, ο Αλμέιδα έκανε ανάποδη κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κρίστινσον στο 21′ για το 1 – 1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» συνέχισαν τη καλή εικόνα που είχαν και στο πρώτο μέρος και πίεζαν ολοένα και περισσότερο την άμυνα της Ξάνθης για να βρεθούν στη περιοχή των φιλοξενουμένων.

Στο 59ο λεπτό οι παίκτες της ΑΕΛ βγήκαν στην αντεπίθεση και είχαν την ευκαιρία να φθάσουν κοντά στο 2 – 1, με τον Μίλος Ντέλετιτς να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Νέα μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΛ στο 78ο λεπτό να βρεθεί και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Μίλος Ντέλετιτς δεν κατάφερε να σουτάρει από θέση βολής μέσα στη περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα οδηγήθηκε στα πόδια του Κενάν Μπαργκάν και ο έμπειρος επιθετικός σούταρε, όμως αμυντικός της Ξάνθης έβαλε το πόδι του κι έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.

Η ώρα περνούσε και η τελευταία φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 90′ για την ΑΕΛ. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ για τους «βυσσινί» και η κεφαλιά του Μάρκο Νούνιτς δεν έφθασε για να σημειωθεί γκολ, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Διαιτητές: Σκουλάς (Μαγνησίας), Σαμοϊλης (Αθηνών), Πάγκαλος (Λασιθίου), Τσέτσιλας (Αθηνών).

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Ζίζιτς, Γκόλιας, Καρανίκας, Γιακιμόφσκι (54′ Ζίβκοβιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Μπαργκάν (83′ Νούσιος), Σικάβκα (46′ Σεσέροβιτς), Νούνιτς.

Α.Ο. Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (75′ Σιλά), Αλμέιντα, Σαρπόνγκ (57′ Ντε Αμορίμ), Λισγάρας, Καμαρά, Ντουρίτσκοβιτς, Φακής (63′ Μελιόπουλος), Ντιρεστάμ.

video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις