Συνταγές

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι μαστίχα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα, τη μαστίχα και τα αφήνετε να βράσουν για 7 λεπτά.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και όταν κάψει προσθέτετε το σιμιγδάλι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε μέχρι να καβουρδιστεί.
  3. Έπειτα ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι.
  4. Αδειάζετε σε μία φόρμα το μείγμα και όταν κρυώσει το βγάζετε από τη φόρμα και σερβίρουμε με κανέλα.

Πηγή: newsbeast.gr

Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο