ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συνάντηση με τους πολιτιστικούς φορείς της Λάρισας πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά (φωτο)

Μια διαφορετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λάρισα, με τους πολιτιστικούς φορείς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά και να «γεμίζουν» τα έδρανα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Ζορμπά παρουσίασε τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Πολιτισμού και μίλησε για την αξιοποίηση ανθρώπων που διαθέτουν ειδικές γνώσεις επί των πολιτιστικών, ανθρώπων που θα μπορέσουν να δώσουν ξανά μια νέα πνοή ζωής στον τομέα.

Ανέφερε ακόμη πως ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να είναι ολικός και να μην αφήνει κανέναν στον περιθώριο, καθώς όπως δήλωσε πολιτισμός δεν είναι είναι μόνο οι εκθέσεις και τα μουσεία, αλλά είναι η κουλτούρα μας συνολικά.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στάθηκε στην ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση των πολιτών της Λάρισας με τον πολιτισμό, φέρνοντας ως παράδειγμα των αυξημένο αριθμό επισκεπτών στις εκθέσεις αλλά και στα μουσεία.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας για τα σχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού έκανε έκκληση στην κ. Ζορμπά ώστε τα νέα άτομα που θα δραστηριοποιηθούν στα θέματα πολιτισμού, να μην βρίσκονται υπό την σκέπη της κεντρικής διοίκησης στην Αθήνα αλλά να υπάρχει ένας βαθμός αποκέντρωσης για να έχουν άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια, καθώς όπως είπε «η Αθήνα είναι μακρυά από τη Λάρισα».

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις