ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Λάρισα η υπουργός Πολιτισμού Μ. Ζορμπά: “Η Λάρισα διαθέτει σύγχρονες δομές πολιτισμού”

Διήμερη επίσκεψη του κυβερνητικού στελέχους στη Θεσσαλική πρωτεύουσα

Το εγκώμιο για τις πολιτιστικές δομές της Λάρισας έπλεξε η υπουργός Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά από τον πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψής της στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Η κ. Ζορμπά ξεναγήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Λαογραφικό Μουσείο της Λάρισας, συνοδευόμενη από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά και Νίκο Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων η κ. Ζορμπά ανέφερε στις δηλώσεις της: “Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι και πάλι στη Λάρισα. Στόχος μου είναι να συζητήσω με τους ανθρώπους της πόλης για την Περιφερειακή πολιτική που σχεδιάζει το υπουργείο, στον τομέα του πολιτισμού. Η Λάρισα διαθέτει πλέον σύγχρονες δομές πολιτισμού και με μεγάλη προσπάθεια έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει τις πολιτιστικές δομές της πόλης, όποτε δικαιούται να έχει ρόλο στον σχεδιασμό αυτής της περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε: “Καλωσορίζω στη Λάρισα την υπουργό πολιτισμού. Την καλωσορίζω στην Λάρισα της εξωστρέφειας, στην Λάρισα του πολιτισμού. Η υπουργός θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τις πολιτιστικές δομές της πόλης και είμαι σίγουρος για την καλή συνεργασία που θα έχουμε”.

Αργότερα η υπουργός Πολιτισμού θα επισκεφθεί το διαχρονικό μουσείο, ενώ στις 5 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε δημόσια συζήτηση στο δημαρχείο της Λάρισας με θέμα «Περιφερειακή Πολιτική του Σύγχρονου Πολιτισμού και Πολιτισμική Δημοκρατία».

Στις 8 το βράδυ θα επισκεφθεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα, ενώ αργότερα θα παρακολουθήσει την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο».

Δείτε φωτογραφίες:

Το πρόγραμμα της υπουργού Πολιτισμού για αύριο Κυριακή έχει ως εξής:

9.15 -9.45 Ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

9.55- 10.40 Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

10.50-12.15 Συνάντηση με το Τμήμα Πολιτισμού Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

12.30-14.00 Εγκαίνια Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά

14.30-16.00 Επίσημο γεύμα.

Λευτέρης Παπαστεργίου / φωτό: Onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις