ΛΑΡΙΣΑ

Eργαστήριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στη Λάρισα

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου το 2ο εργαστήριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών.  Στο σεμινάριο αυτό δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά δύο μικτά work groups με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών αλλά και των 22 Λαρισαίων μαθητών που προκρίθηκαν πρόσφατα στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Ο αριθμός των επιτυχόντων αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της μαθηματικής παιδείας στη Λάρισα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. στοχεύει να αυξήσει και να εμπλουτίσει τις προπαρασκευαστικές δράσεις της για τους μαθητικούς διαγωνισμούς, ώστε η μαθηματική κοινότητα της πόλης και του νομού να προσέρχεται με αυξημένα εφόδια στις διαγωνιστικές διαδικασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Εισηγητής στο 2ο εργαστήριο ήταν ο κ. Αθανάσιος Μάγκος, Δρ. Γεωμετρίας του Α.Π.Θ., ένας από τους διακεκριμένους προγυμναστές εθνικών ομάδων μαθηματικών.

Η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί τη διεύθυνση του 15ου Γυμνασίου (Β. Γιαννόπουλος, Γ. Ραχμανίδης, Δ. Μαραγκού), τον εκπαιδευτικό του συγκροτήματος κ. Χ. Κουνιάκη και τον υπάλληλο κ. Σ. Μανασή, που παρέχουν υψηλού επιπέδου υλικοτεχνική υποστήριξη και φιλοξενία στις διάφορες δράσεις. Ευχαριστεί και συγχαίρει επίσης, όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς και εύχεται κάθε επιτυχία σε αυτούς που θα διαγωνιστούν το Σάββατο στην Αθήνα. Τέλος, ευχαριστεί τους συναδέλφους μαθηματικούς που εθελοντικά και αφιλοκερδώς υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις