ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκινά το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στη Ν. Αγχίαλο με της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων και της επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στη Ν. Αγχίαλο  δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου. Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση υπογραφής σύμβασης του έργου  «Κατασκευή βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Αγχιάλου Δ. Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 7.230.600 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Προχωράμε στην χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για τη Ν. Αγχίαλο που προήλθε μέσα από τη συνεργασία με το Δήμο Βόλου. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας και χρήσιμο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα που διεισδύει στις επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συμβάλει στην προστασία του Παγασητικού κόλπου και της δημόσιας υγείας και θα τονώσει την τοπική πραγματική οικονομία ».

Στοιχεία Έργου

Το έργο αφορά στις απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή του δικτύου συλλογής των λυμάτων της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου έως τα Κεντρικά Αντλιοστάσια. Προβλέπεται η κατασκευή πλαστικών αγωγών 0,5km διατομής Φ90mm, 34,57km διατομής Φ200 mm, 165 μέτρων διατομής Φ250 mm και 620 μέτρων διατομής Φ315mm. Επίσης στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή των απαιτούμενων ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης (διακλαδώσεις) επί του δικτύου ακαθάρτων, με πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.

Στοχεύει σε :

– περιβαλλοντικά ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του οικισμού

-κάλυψη των νομοθετικών απαιτήσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας 91/271 σχετικά με την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, με την ολοκλήρωση και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, καθόσον ο οικισμός της Νέας Αγχιάλου, λόγω των ισοδύναμων κατοίκων του, αποτελεί οικισμό Γ’ προτεραιότητας κατά την Οδηγία

– προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στο έδαφος ή στα ρέματα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εστίες μόλυνσης και μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις