ΛΑΡΙΣΑ

Ο νέος δημοτικός συνδυασμός «Λαρισαίων Κοινόν» παρουσιάστηκε στη Λάρισα (φωτο)

Η δημοτική Κίνηση «Λαρισαίων Κοινόν» παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιων των Λαρισαίων στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας, σε μια εκδήλωση με θέμα “Εθνικά Θέματα και Τοπικές Κοινωνίες: Ασύνδετες Έννοιες ή Ζωτικός Δεσμός;”.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν  οι Κωνσταντίνος Καραϊσκος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Σπάρτακος” στην Κομοτηνή, Γεώργιος Σαγιάς, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πορτοκαλί Σύγχρονη Πόλη” στην Λαμία,  και Κωνσταντίνος Βαϊούλης, καθηγητής.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αλέξανδρος Νάρης, συγγραφέας, αξ/κος ε.α.

Ο Γεώργιος Σαγιάς, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πορτοκαλί Σύγχρονη Πόλη” στην Λαμία, τόνισε: «Ευχαριστώ τους Λαρισαίους που μας έκαναν την τιμή και βρίσκονται σήμερα εδώ, για να στηρίξουμε τον νέο δημοτικό συνδυασμό. Είναι μια νέα προσπάθεια που πρέπει να υποστηριχτεί, διότι δείχνει ότι προέρχεται από ανθρώπους μ ε νέο ήθος και νέο όραμα, είναι πατριώτες που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν να προσφέρουν σε αυτόν. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στο επίπεδο της τεκμηρίωσης αυτής της προσπάθειας, διότι βρίσκονται σε αυτή συγκροτημένοι άνθρωποι. Να τονίσουμε ότι  αυτή η προσπάθεια είναι αυτοδιοικητική εδράζεται όμως στον πατριωτισμό, στον οικολογισμό, στον κοινωνισμό. Βάσει αυτών όλων υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στην  περιοχή γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι το καινούργιο που πρέπει να υποστηριχτεί από τους πολίτες για να υπάρξει μια δυναμική εκπροσώπηση των ανθρώπων που δεν συμπαθούν τα τεκταινόμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης και θέλουν να υποστηρίξουν ανθρώπους που βλέπουν ότι πρέπει να υπάρξει ένα ανάχωμα στην παγκοσμιοποίηση και μια ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Καραϊσκος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Σπάρτακος” στην Κομοτηνή, σημείωσε:» Μου έκαναν την τιμή να με καλέσουν απόψε εδώ. Εμείς έχουμε κάνει ένα ανάλογο εγχείρημα στην Κομοτηνή το οποίο τρέχει από το 2010. Εμείς με την μικρή μας παράταξη καταφέραμε να μπούμε στο δημοτικό συμβούλιο και να μακροημερεύσουμε και ελπίζουμε πως κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στη Λάρισα».

Στον επίλογο της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος της Σ.Ε. της Κίνησης Δημήτρης Τσιάρας, δήλωσε πως: “Η Λαρισαίων Κοινόν καλεί όλους τους ανένταχτους πολίτες, τους πολίτες που δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτα κι από κανέναν, αλλά και τους Νέους να πλαισιώσουν την Κίνηση, διότι από την στάση των πολιτών θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία της προσπάθειας. Επίσης ενημέρωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει διαδικτυακή καμπάνια με σποτάκια – βίντεο με θέσεις των τομέων της Κίνησης ενώ παρουσίασε και το έμβλημα της”.

Τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πάτερ Στέφανος Γιάναρος , ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και άλλων συλλόγων.

Δείτε φωτογραφίες:

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις