ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στο μνημείο του Κιλελέρ οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας (φωτό – βίντεο)

Δυναμική κινητοποίηση στο μνημείο του Κιλέλερ πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, ύστερα από κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας. Οι αγρότες ξεκίνησαν με αυτοκίνητα από το μπλόκο και πορεύτηκαν στο μνημείο σηματοδοτώντας την αποφασιστικότητα της αγροτιάς να επιμείνει αγωνιστικά στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της.

Στο μνημείο του αγρότη κατατέθηκε στεφάνι από το μπλόκο της Νίκαιας, ενώ ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, σημείωσε ότι οι αγρότες πάνε στη συνάντηση της Πέμπτης με την κυβέρνηση με τα αιτήματά τους τα οποία ζητούν να επιλυθούν. Κατήγγειλε τη συνάντηση που κάνει νωρίτερα αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με κάποιους αγρότες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για διασπαστικές κινήσεις και από την πλευρά του υπουργού και από την πλευρά των αγροτών. «Αν δεν δεσμευτούν για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα» τόνισε ο Ρ. Μαρούδας, με τους αγρότες να φωνάζουν το σύνθημα «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενόψει και της συνάντησης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. -που γίνεται κάτω από την αγωνιστική πίεση των μπλόκων- στέλνουν μήνυμα ότι επιμένουν στις δίκαιες διεκδικήσεις τους που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους.

Καλούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης να δυναμώσουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα, καθώς τα αιτήματά τους αφορούν όλο το λαό, αφού παλεύουν για να παραμείνουν στην αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα και για να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για την ικανοποίηση των διατροφικών και των άλλων λαϊκών αναγκών

Δείτε βίντεο:

Αποφασιστικά παραμένουν στα μπλόκα του αγώνα για σχεδόν τρεις βδομάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι καθημερινά προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις.

Στην Κεντρική Μακεδονία, συνεχίζει το μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, παραμένουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγρότες στο μπλόκο της Κουλούρας και στα διόδια των Μαλγάρων, όπως και οι αγρότες στην Κατερίνη στο ύψος της «Ελιάς» (δημοτική οδός Εθνικού Σταδίου), οι αγρότες της Πέλλας στον κόμβο Γυψοχωρίου και οι αγρότες του Αμυνταίου στον κόμβο Αντιγόνου. Οι αγρότες της περιοχής του Λαγκαδά, είναι συγκεντρωμένοι στο μπλόκο Δερβενίου

Στην Πρέβεζα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής παραμένουν στο μπλόκο στον Λούρο, το οποίο έχουν στήσει μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Στη Φθιώτιδα, οι αγρότες παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο της Πελασγίας. Στην Αιτωλοακαρνανία, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στο Χαλίκι.

Στην Αχαΐα στήθηκε νέο μπλόκο, στη διασταύρωση της Βιομηχανικής Ζώνης Πατρών στην Εθνική οδό Πάτρας – Πύργου. Οι αγρότες της περιοχής Ερυμάνθου μετακινήθηκαν από το Σταυροδρόμι καθώς και τον κόμβο Λαδά όπου είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους τις προηγούμενες μέρες και μαζί με τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Δυτικής Αχαΐας, Ωλενίας και δήμου Πάτρας έστησαν το νέο μπλόκο

Στην Ηλεία, αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, έχοντας παρατάξει τα οχήματά τους επί της Εθνικής οδού Πύργου – Πατρών. Στη Μεσσήνη το μπλόκο έχει στηθεί στον Σταθμό, ενώ στο Χανδρινό συνεχίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής να παραμένουν στο μπλόκο.

Στα Χανιά, το κλείσιμο της Εθνικής οδού Χανίων – Ηρακλείου στο ύψος του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια πραγματοποιείται καθημερινά. Στο Ηράκλειο, αντίστοιχα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Πραιτωρίων συνεχίζουν τα απογεύματα τους αποκλεισμούς του νότιου οδικού άξονα της Κρήτης.

Στη Λέσβο, την Πέμπτη 14 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο, στις 11.30 π.μ., στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης (πλατεία ΙΚΑ).

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις