ΛΑΡΙΣΑ

Συμμετοχή της ΕΟΔΥΑ σε Άσκηση

Οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν (ως παρατηρητές) σε  Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης αγνοουμένων σε χιονοστιβάδα, στην περιοχή του Κισσάβου (πλησίον του καταφυγίου). Η εμπειρία που αποκόμισαν οι Εθελοντές μας ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο σχεδιασμού, συντονισμού, συνεργασίας ήταν πολύ υψηλό και φυσικά το αποτέλεσμα θετικό, σε ότι αφορά την επιτυχία της Άσκησης.

Η άσκηση Έρευνας – Διάσωσης υλοποιήθηκε με συνεργασία της 8η ΕΜΑΚ των φορέων Πολιτικής προστασίας του νόμου Λάρισας και Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης. Από την ΕΟΔΥΑ συμμετείχαν 18 Εθελοντές εκ των οποίων οι 5 είχαν ρόλο παρατηρητών στα όρια του πεδίου της άσκησης, σύμφωνα με το σχεδιασμό της 8ης ΕΜΑΚ.

Το ΔΣ & οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για την πρόσκληση συμμετοχής, καθώς και να συγχαρούμε τη Διοίκηση & το προσωπικό της 8ης ΕΜΑΚ για την άψογη και επαγγελματική διαχείριση του συμβάντος και για τη συνεργασία με τις υπόλοιπες Εθελοντικές Ομάδες που συμμετείχαν στην άσκηση.

Ευελπιστούμε ότι στη επόμενη άσκηση θα συμμετέχουμε ενεργά, εφόσον ολοκληρωθεί η ένταξή της ΕΟΔΥΑ στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε να Εκπαιδευόμαστε και να Εκπαιδεύουμε…..

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις