ΛΑΡΙΣΑ

Συγκροτήθηκε νέα περιφερειακή κίνηση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη Λάρισα

Στη συγκρότηση νέας κίνησης στις περιφερειακές εκλογές, προχώρησαν μέλη και στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» στη Λάρισα.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε μέλη της Λαϊκής Ενότητας και σε αποχωρήσαντες και από άλλα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως και σε ανένταχτους πολίτες.

Σκοπός αυτού του νέου μετώπου είναι μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και η συγκρότηση μιας ευρείας, ενωτικής και αγωνιστικής περιφερειακής παράταξης.

Το όνομα αυτής θα ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη στον Τύπο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και Πανθεσσαλική συνάντηση μέσα στις επόμενες μέρες, από όπου με δημοκρατικές διαδικασίες τα μέλη θα προτείνουν τον επικαφαλής.

Ο συντονιστής αυτής της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός μετώπου για την τοπική αυτοδιοίκηση, κ. Χρήστος Κατσιαφλιάκας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε ότι 9 χρόνια που διαρκούν τα μνημόνια κα θα διαρκέσουν μέχρι το 2060, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με το ΔΝΤ, επέβαλλαν στην χώρα ένα καθεστώς υποτέλειας. Ψηφίστηκαν 3 μνημόνια και εφαρμόστηκε μια άγρια πολιτική που έφερε τον κόσμο της εργασίας σε μεγάλα ποσοστά ανεργίας, πολλοί νέοι πτυχιούχοι οδηγήθηκαν στο εξωτερικό αλλά και μεγάλο δυναμικό κομμάτι φεύγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση εισοδημάτων.

Καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι  εκ περιτροπής. Οι νέες προσλήψεις είναι μερικής απασχόλησης. Έχει εξαθλιωθεί ο λαός.

Η ΕΕ χρησιμοποιεί την τοπική αυτοδιοίκηση σαν το μακρύ χέρι για να περάσει και μέσα στην κοινωνία. Δεν έχει πια την δυνατότητα η τοπική αυτοδιοίκηση να εφαρμόσει δική της πολιτική. Εμείς παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία και δηλώνουμε αντίθετοι στις πολιτικές της ΕΕ.

Εμείς καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλίας, όλους τους εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες και αγρότες, να βρεθούν κοντά μας για να δημιουργήσουμε αυτό το μέτωπο και να αντιπαλέψουμε όλη αυτή την κατάσταση.

Κοντά μας είναι πέρα από συλλογικότητες από τον χώρο της αριστεράς που είναι ενάντια στα μνημόνια και άλλες συλλογικότητες όπως αυτή που είναι ενάντια στους πλειστηριασμούς και θέλουμε αυτό το μέτωπο να έχει και ένα κινηματικό χαρακτήρα».

ΑΘ.Π.  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις