ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λεβέντες παπάδες απ’ τα Τρίκαλα χορεύουν παραδοσιακά τραγούδια με την παρότρυνση του ίδιου του Μητροπολίτη (βίντεο)

Ένα με τον κόσμο οι Τρικαλινοί παπάδες, μαζί στις χαρές και στις λύπες, μαζί στην εκκλησία, μαζί στις εκδηλώσεις και στις γιορτές.

Αυτό που θέλει το χριστεπώνυμο πλήθος είναι οι ιερείς να είναι κοντά τους σε όλα μέσα στην κοινωνία, βεβαίως ως εκπρόσωποι της Αγίας Εκκλησίας μας και του Θεού, αλλά και να αφουγκράζονται τα προβλήματά τους που σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται η παρέμβαση της εκκλησίας  για να απαλύνει τον πόνο τους έμπρακτα.

Αν οι ιερείς είναι απόμακροι, με απλό ρόλο κληρικού μέσα στην κοινωνία, τότε απόμακρος θα είναι και ο κόσμος απ’ την εκκλησία και τη θρησκεία.

Στα Τρίκαλα για πρώτη φορά όλοι οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών και με την παρότρυνση του ίδιου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χόρεψαν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τους ήχους του κλαρίνου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Αυτό έγινε στην μουσικοχορευτική εκδήλωση και την κοπή της Βασιλόπιτας που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 10-2-2019 η ίδια η Μητρόπολη για το φιλόπτωχο ταμείο που είναι αρωγός σε πάρα πολλές Τρικαλινές οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη, επιτελώντας ένα θεάρεστο έργο.

Το κοσμικό κέντρο ήταν κατάμεστο από ιερείς μαζί με τις οικογένειές τους και από τον απλό κόσμο που με χαρά συμμετείχε γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr με τους ιερείς μας να είναι όλοι μαζί πάνω στην πίστα και να επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες!

Σημειωτέο πως αμέσως μετά τους ιερείς, χόρεψαν όλες μαζί οι πρεσβυτέρες και μετά όλος ο κόσμος μαζί.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: trikalaola.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις