ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καλογιάννης: «Η Λάρισα πρώτη πόλη στην Ελλάδα που εφάρμοσε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»

Ως μεγάλο βήμα για τη Λάρισα χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης, το επερχόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις» που θα διοργανωθεί στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, στο συγκρότημα «Βιόπολις», στο Μεζούρλο, στις 15 και 16 του μηνός. Σε συνέντευξη τύπου που διενεργήθηκε το πρωί της Τρίτης, καλεσμένος ήταν και ο πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων κ. Μιχάλης Χρηστάκης.

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως η επιλογή μάλιστα της Λάρισας ως έδρα του συνεδρίου δεν είναι τυχαία, καθώς αποτελεί την πρώτη πόλη σε όλην την Ελλάδα που εφάρμοσε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Συνεχίζοντας δήλωσε πως στο συνέδριο θα θα συζητηθεί ενδελεχώς η έννοια της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που περιλαμβάνει ένα διαφορετικό σχεδιασμό για τις πόλεις, με περιβαλλοντικό πρόσημο, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτό όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, είναι ένα σχέδιο που χρειάζεται μεγάλο χρονικό βάθος για να υλοποιηθεί.

Με τη σειρά του ο κ. Χρηστάκης, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ. Καλογιάννη και τόνισε πως η φιλοσοφία του ΣΒΑΚ είναι να επιστραφεί ο δημόσιος χώρος στου πολίτες και να περιοριστεί το αυτοκίνητο. Τόνισε ακόμη πως πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία στις μετακινήσεις μας και πως ο Δήμος Λαρισαίων δίνει το παράδειγμα και για άλλους Δήμους.

Στο Συνέδριο θα υπάρχουν εκπρόσωποι από 24 Δήμους από όλη την Ελλάδα, 220 συμμετέχοντες, 70 ομιλητές και 35 συντονιστές, μέσα στους οποίους θα υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ειδικοί.

Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις