Σπιτικό πεϊνιρλί


Συνταγές

Σπιτικό πεϊνιρλί

Υλικά για 1 άτομο

  • 1 φύλλο ζύμης για πίτσα
  • λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο
  • 130 γρ. τυρί ένταμ ή έμενταλ
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
  • 1 μικρή πιπεριά σε φέτες
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε ένα ταψί στο κάτω ράφι του φούρνου να πυρώσει.
  2. Απλώνετε τη ζύμη για πίτσα στο πάγκο εργασίας σας και τη κόβετε στη μέση κατά μήκος της μικρής της πλευράς.
  3. Την πιέζετε ελαφρώς στο κέντρο της ώστε να λεπτύνει ελαφρώς και τη γεμίζετε στο κέντρο με όλη τη ποσότητα τυριού ανάλογα με τη γέμιση που επιθυμείτε.
  4. Πιάνετε τσιμπώντας τις δύο άκρες και τις τεντώνετε ώστε να δημιουργήσετε «βαρκούλες» που είναι το κλασικό σχήμα των πεϊνιρλί.
  5. Βουρτσίζετε το τη ζύμη με λίγο βούτυρο, τοποθετείτε τα πεϊνιρλί πάνω στο πυρωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά περίπου.
  6. Τα βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε φέτες ντομάτας ελαφρώς αλατισμένες, κάπαρη και πασπαλίζετε με ρίγανη.
  7. Ξαναβάζετε τα πεϊνιρλί στο φούρνο και ψήνετε ακόμα 5 λεπτά.
  8. Τα βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι καυτά τα βουρτσίζετε με άλλο λίγο φρέσκο βούτυρο.
  9. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 5-10 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε.

Πηγή: newsbeast.gr

Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο