ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τσουχτερό κρύο έρχεται στη Λάρισα! Αναμένονται και χιονοπτώσεις – Τι λέει στο onlarissa.gr o Θεοφάνης Τακούδης 

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στη χώρα με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας, κάτι που σε μικρότερο βαθμό θα ισχύσει και για τη Λάρισα.

Ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης εξηγεί στο onlarissa.gr πως θα πορευτούν τα καιρικά φαινόμενα στη Λάρισα όλη την τρέχουσα εβδομάδα.

Για αύριο Τρίτη, στη Λάρισα θα έχουμε αραιές νεφώσεις που θα είναι πυκνότερες στις νοτιότερες περιοχές του νομού (Φάρσαλα), ενώ προς το βράδυ θα πυκνώσουν τα σύννεφα με πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές τοπικού χαρακτήρα, ειδικότερα στην επαρχία των Φαρσάλων.

Επίσης από το βράδυ θα έχουμε βορειοανατολικούς ανέμους που θα ενισχυθούν την Τετάρτη και θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Την Τετάρτη οι χαμηλές πιέσεις θα δώσουν στο νόμο ασθενείς βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας λόγω βοριάδων με μέγιστες τιμές στη Λάρισα τους 4 – 5 βαθμούς.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα έχουμε στις ορεινές περιοχές και ίσως προς το βράδυ της Τετάρτης στα νότια του νομού (και πάλι δλδ στην επαρχία των Φαρσάλων) να υπάρξουν χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Την Πέμπτη το πρωί σε κάποιες περιοχές στα βόρεια του νομού Λάρισας την νύχτα, θα υπάρξει ξαστεριά και παγετός με την θερμοκρασία να πέφτει στους -2 και -3 βαθμούς κελσίου. Στη Λάρισα τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας αναμένουμε θερμοκρασία λίγο κάτω από το μηδέν.

Μέχρι το μεσημέρι δεν αναμένονται φαινόμενα, αλλά αραιή συννεφιά, και μεγίστη θερμοκρασία τους 5-6 βαθμούς και βοριάδες 7-8 μποφόρ.

Βελτίωση του καιρού θα έχουμε από το βράδυ της Πέμπτης.

Την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα έχουμε ηλιοφάνεια στην πόλη της Λάρισας, πέφτει η ένταση των βοριάδων και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9-10 βαθμούς.

Όσο για το Σαββατοκύριακο θα έχουμε αίθριο καιρό, ηλιοφάνεια και νότιους ανέμους. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί στους 14-15 βαθμούς κελσίου και την Κυριακή στους 15-16.

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις