ΛΑΡΙΣΑ

Την επαναπροκήρυξη των θέσεων για τις ατομικές συμβάσεις αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων της Λάρισας

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων της Λάρισας αποφάσισε την επαναπροκήρυξη των θέσεων για τις ατομικές συμβάσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την επαναπροκήρυξη των θέσεων για τις ατομικές συμβάσεις αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων της Λάρισας στην έκτακτη συνεδρίαση (6/2), επαναβεβαιώνοντας την βούληση να προχωρήσει στη σύναψη των ατομικών συμβάσεων, μετά και την δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Κατά την εξέταση των όρων σύνταξης των ατομικών συμβάσεων, ζητήθηκε γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο, ο οποίος επεσήμανε ότι το ΣτΕ δεν αποφάσισε σχετικά, με αποτέλεσμα ναείναι σε ισχύ η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας. Επίσης έγιναν επαφές με το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΑΣΕΠ στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνηθεί η διασφάλιση της  μισθοδοσίας  των συμβασιούχων.

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να επαναπροκηρύξει τις θέσεις προκειμένου να έχει οικονομικό και λειτουργικό όφελος για τα νοσοκομεία της Λάρισας, μέσα όμως από νόμιμες διαδικασίες που δεν θα είχαν ως αποτέλεσμα απλήρωτους εργαζόμενους και δημιουργία κοινωνικών, εργασιακών και νομικών προβλημάτων που θα εξέθεταν Διοίκηση και Υπηρεσίες των Νοσοκομείων.

Ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν θα είναι αυξημένος σε σχέση με το παρελθόν, διότι στο μεταξύ συνταξιοδοτήθηκαν υπάλληλοι των δύο Νοσοκομείων. Για το σκοπό αυτό  αποφασίστηκε να βγουν τρεις ενιαίοι διαφορετικοί για τα Νοσοκομεία διαγωνισμοί, καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση. Ταυτόχρονα έχουν δεσμευτεί ανάλογες  πιστώσεις  στον προϋπολογισμό έτους 2019 για μισθοδοσία, λειτουργικά και εξοπλισμό. Για την μέγιστη δυνατή επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση των ατομικών συμβάσεων, εξουσιοδοτήθηκε ο διοικητής για την υπογραφή σχετικών αποφάσεων.

Η ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξεις κατάθεσης των αιτήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις