ΛΑΡΙΣΑ

Σφοδρή κριτική Μανώλη κατά Κολλάτου – Μιλά για “αόρατους υπαλλήλους” στο δήμο Τεμπών που πληρώνονται χωρίς πρόσληψη!

Σκληρή κριτική στο δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο ασκεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Μανώλης με αφορμή μία σειρά ζητημάτων.

Στην δήλωσή του ο κ. Μανώλης σημειώνει τα εξής: “O κ. Κολλάτος  τι μας είπε στην απάντησή του, προς την παράταξή μας   Νέα Δύναμη Τεμπών; Μας είπε  πως η πολιτική του ταυτότητα είναι προσωπικό του θέμα και παράλληλα γνωστή σε όλους. Προφανώς ντρέπεται να την ομολογήσει δημόσια γιατί θέλει να πατάει σε δύο βάρκες!

Ευτυχώς όμως, είναι επίσης γνωστός και ο τρόπος με τον οποίο ο νυν δήμαρχος κ. Κολλάτος πήρε το χρίσμα για τον δήμο Τεμπών, πριν 9 χρόνια από το τότε ΠΑΣΟΚ αλλά και τώρα απ τον ΣΥΡΙΖΑ!

Στο όνομα του πολυσυλλεκτικού του συνδυασμού όπως τον ονομάζει για να μπορεί να «μπαίνω-βγαίνει» σε πολιτικές πόρτες όλων των αποχρώσεων,  ξέχασε  να μας απαντήσει  για την ουσία της παρέμβασής μας, για την ταμπακέρα.

Πρώτον  πότε κ. δήμαρχε θα τα δούμε όλα αυτά να υλοποιούνται στο δήμο Τεμπών; Σε ένα χρόνο, σε δύο, σε τρία ..σε δέκα…..πότε;

Έχετε κάτι συγκεκριμένο να απαντήσετε στους δημότες σας , εκτός από μακέτες, μελέτες, και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις που ΘΑ …..φέρουν αποτελέσματα ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  και οφέλη στο δήμο Τεμπών, όπως μας λέτε συνέχεια;

Αν ούτε και εσείς γνωρίστε ακόμη, γιατί πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους δημότες σας; Για κάτι που ΘΑ γίνει σε βάθος ετών; Πολιτική απάτη το λένε αυτό.

Δεύτερον  μελέτη κοστολογημένη και εγκεκριμένη για τον ολοκληρωμένο κόμβο στο ύψος του Πυργετού  υπάρχει; Αν υπάρχει σας προκαλώ αύριο, αν και έπρεπε  χθες, να την δημοσιεύσετε. Σε αντίθετη περίπτωση είστε απλώς ένας σύγχρονος Μαυρογιαλούρος.

Τρίτον για τον σταθμό του τραίνου στον Ευαγγελισμό, λέτε τη μισή αλήθεια και αυτό είναι το μεμπτών. Ποτέ δεν σας ενδιέφερε η λειτουργία του, γιατί προτεραιότητάς σας ήταν η δημιουργία νέου σταθμού στην Ιτέα και αυτό ευτυχώς για μας, δυστυχώς για σας είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.  Το κόστος κατασκευής ασφαλής πρόσβασης των επιβατών στον σταθμό Ευαγγελισμού, που επικαλείστε, το γνωρίζεται αλλά το κρύβεται, μετά από έρευνα της ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ανέρχεται στο ύψος των 250.000 € όπου συμπεριλαμβάνονται και τα ασανσέρ των ΑΜΕΑ. Μελέτη την οποία σας έχουμε καταθέσει.

Τέταρτον για ποια λύση του οικιστικού μιλάτε, όταν η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης  Περιφέρειας, με έγγραφό της τον Απρίλιο του 2017 σας είχε ζητήσει να προσκομίσετε συγκεκριμένα έγγραφα για να εισηγηθεί την έγκριση της ΣΜΠΕ και εσείς ακόμη και σήμερα μετά από σχεδόν δύο χρόνια δεν έχετε τελειώσει τις εν λόγω διαδικασίες; Ενώ ο όμορος δήμος Αγιάς, με τα ίδια οικιστικά προβλήματα στην παραλία, υλοποιεί έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Εσείς κ. δήμαρχε η μόνιμη δικαιολογία σας ήταν, «δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε χρήματα, διότι δεν έχουμε λύση το οικιστικό».

Καταλαβαίνουμε  πως στην οιανδήποτε κριτική, ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ.

Επίσης καταλαβαίνουμε πως στην παρούσα φάση, δεν θα θέλατε να ταυτιστείτε  με τον ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό και σας ενόχλησε η αναφορά μας αυτή.

Γι΄ αυτό δεν έχετε παρά να δηλώσετε δημόσια πως ΔΕΝ επιθυμείτε την στήριξη από ένα κόμμα που έφερε  τη χώρα  μας και τους πολίτες της σε αυτή τη δεινή θέση, μέσα από την εξαπάτησή τους με καθημερινά ψέματα.

Όσον αφορά την ερώτησή σας για τον πολιτικό χώρο όπου ανήκω, ξέρετε  κ. Κολλάτε, είναι ο ίδιος χώρος, στον οποίο έχετε  ΚΑΙ εσείς προσωπικά ΚΑΙ δημοτικοί σας σύμβουλοί επισκεφθεί  και φωτογραφηθεί, με στελέχη της, ουκ ολίγες φορές, φροντίζοντας πάντα να το προβάλετε!

Δεν είναι άλλος από την Νέα Δημοκρατία, αλλά πάνω από τα κόμματα και κομματικές ταυτότητες, ως οδηγό έχουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας και μόνο. Το έχουμε αποδείξει παρά πολλές φορές με τη στάση μας σε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και αυτό το κάνουμε από συνείδηση και όχι από επάγγελμα. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί κ. δήμαρχε.  Εσείς, έχετε την πολιτική τόλμη να τοποθετηθείτε δημόσια, με την ευγλωττία που σας διακρίνει, για να ξέρουν και οι δημότες μας, την άποψή σας για τις ημέρες και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια; Δεν θα το τολμήσατε. Όπως δεν τολμήσατε να πάρετε θέση, όταν φέραμε σαν παράταξη ψήφισμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κ. Κολλάτε

Στo τέλος της απάντησή σας  προς την παράταξη Νέα Δύναμη, αναφέρατε με περισσό θράσος και αλαζονεία, πως στόχος σας είναι η υπηρέτηση του δημότη και όχι των κομμάτων.

Αλήθεια, εσείς ως πιστός  υπηρέτης της νομιμότητας στο δήμο Τεμπών, θα μπορούσατε να μας λύσετε μια απορία;

Υπάρχουν  «αόρατοι. Υπάλληλοι» στο δήμο Τεμπών, «δικά μας  παιδιά»  που πληρώνονται από τα ταμεία του δήμου μας, χωρίς να έχει γίνει ΚΑΜΙΑ νόμιμη πρόσληψή τους ή έχετε εφεύρει νομιμοφανή τερτίπια; ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν νομιμοποιητικά εργαλεία άλλων  μόνιμων υπαλλήλων, κατά την συναλλαγή τους με το κοινό;

Λοιπόν κ. Κολλάτε , υπάρχουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Είναι απαίτηση  πλέον της τοπικής μας  κοινωνίας και όλων  των δημοτών, που  δεν βολεύονται στα εύκολα, που δεν σκύβουν το κεφάλι, που δεν αρκούνται στα ρουσφέτια, που δεν χάνονται στα μικροπροσωπικά συμφέροντα αλλά απαιτούν νομιμότητα, διαφάνεια, αξιοπρέπεια, πρόταξη του κοινωνικού και συνολικού συμφέροντος. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ προς τους δημότες μας.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις