ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παλικαρίσια ανατροπή και σπουδαίος βαθμός για την ΑΕΛ στο Αγρίνιο – Δείτε τα γκολ

Μία διαφορετική ΑΕΛ από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «βυσσινί» εκεί που βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ, στο τέλος να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Παναιτωλικό με δύο γκολ του Άντονι Φατιόν (63′) και (69′).

Η ΑΕΛ μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο τη περασμένη αγωνιστική δεν μπορούσε να αγωνιστεί για τίποτε άλλο παρά το θετικό αποτέλεσμα στο Αγρίνιο και απέναντι στον Παναιτωλικό.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έφθασε τους είκοσι ένα βαθμούς και τη δωδέκατη θέση, ενώ από την άλλη το σύνολο του Τραϊανού Δέλλα με τον βαθμό έφθασε τους είκοσι επτά και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Στο 14ο λεπτό η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ στη μεσαία γραμμή και μπροστά προς τη περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Σάλες Λεοζίνιο εκτέλεσε το φάουλ και ο Μάρκο Νούνιτς που ξαφνιάστηκε γιατί δεν περίμενε να του βγει η μπάλα, αυτή πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Νίκου Γιαννακόπουλου.

Μετά από φάση διαρκείας στο 24′ ο Μάζουρεκ έβαλε μπροστά τον Παναιτωλικό στο σκορ, αφού κέρδισε τον Κρίστινσον με σουτ από κοντά και έκανε το 1 – 0 για τους γηπεδούχους.

Από θέση οφ σάιντ ξεκίνησε ο Μπαΐροβιτς στο 42′ και αφού κέρδισε τον Νίκολα Ζίζιτς στη προσωπική τους μονομαχία, κέρδισε και τον Κρίστινσον με πλασέ για το 2 – 0, με αυτό να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Η ΑΕΛ προσπάθησε μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος να φθάσει στη περιοχή του Παναιτωλικού και να ξανά μπει στο παιχνίδι μειώνοντας στο σκορ, με μία ευκαιρία στο 45′ και τη κεφαλιά του Λεοζίνιο από σέντρα του Γιακιμόφσκι, με τη μπάλα ωστόσο να περνά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι να επιτευχθεί το 2 – 1 για την ΑΕΛ δεν είχαμε τίποτα ουσιαστικό στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 63′ ο Μίλος Ντέλετιτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Άντονι Φατιόν με καρφωτή κεφαλιά κέρδισε τον Νίκο Γιαννακόπουλο για το 2 – 1, βάζοντας έτσι τους «βυσσινί» ξανά στο παιχνίδι.

Και όσο περνούσε ο χρόνος στον αγώνα η ΑΕΛ πίεζε με αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι στο 69′ με τον Κενάν Μπαργκάν από τον Λιάβα που είδε και τη κίτρινη κάρτα. Ο Άντονι Φατιόν ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αφού πέτυχε το 2 – 2 και έφερε το ματς στα ίσια!

Ο Παναιτωλικός είχε χάσει την εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος και η ΑΕΛ είχε ανεβάσει κατά πολύ τον ρυθμό της και προσπαθούσε να φθάσει στη περιοχή των γηπεδούχων που θα της έδινε και το γκολ της νίκης.

Δύο λεπτά μετά την ισοφάριση του σκορ και το γκολ του Φατιόν, ο Μάρκο Νούνιτς βρέθηκε σε θέση τετ – α – τετ και απέναντι από τον Νίκο Γιαννακόπουλο, όμως ο φορ της ΑΕΛ αστόχησε με δυνατό σουτ αφού έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων, με τους «βυσσινί» να χάνουν μοναδική ευκαιρία για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Λίγο οι πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών στο ματς, λίγο οι ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες στο υπόλοιπο του αγώνα, Παναιτωλικός και ΑΕΛ πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, με την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα να φεύγει από το Αγρίνιο με τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητές: Φωτιάς, Καρατζίκας, Καρσιώτης, 4ος Νεοφυτιάδης.

Οι Συνθέσεις

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Λιάβας, Μανά, Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα, Λουσέρο (74′ Τσιγγάρας), Αμαράλ, Γκούγκα, Άργκους (78′ λ.τ. Μαλής), Μπαΐροβιτς (62′ Μοράρ).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα (46′ Μπαργκάν), Γιακιμόφσκι, Μπέρτος, Φατιόν, Σεσέροβιτς, Λεοζίνιο (62′ Σικάβκα), Ντέλετιτς, Νούνιτς (88′ Μόρας).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις