ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα λόγω… Μουσικότροπου!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην καρδιά του χειμώνα βιώνουμε μια μουσική άνοιξη!

Ο λόγος είναι το φεστιβάλ Μουσικότροπο, μια πρωτότυπη μουσική παρέμβαση, με εμπνευστή τον πιανίστα και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Χρήστο Λενούτσο.

Συναυλίες, εργαστήρια, σεμινάρια για μουσικούς, δράσεις για παιδιά, δίνουν την ευκαιρία για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες να απολαύσουμε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι!

Συναρπαστικός σταθμός σε αυτό το μουσικό ταξίδι ήταν το σεμινάριο με την καθηγήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. Εριφύλη Δαμιανού με τίτλο: “Σχεδιάζοντας ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό μάθημα μουσικής”.

«Ο καλός δάσκαλος μπορεί να εμπνεύσει την ελπίδα, να εγείρει την φαντασία και να εμφυσήσει την αγάπη της μάθησης», Brand Henry.

Είναι γεγονός ότι το μάθημα της μουσικής για να γίνει χαρούμενο και διασκεδαστικό, με παιχνίδι και τραγούδι που θα δελεάσει τα παιδιά να το παρακολουθήσουν, χρειάζεται να σχεδιαστεί με προγραμματισμό και …. αγάπη!

Η Εριφύλη Δαμιανού πέτυχε να εμπνεύσει και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της σε φοιτητές και σε καθηγητές μουσικής σχολείων και ωδείων στο διήμερο σεμινάριο του φεστιβάλ Μουσικότροπο.

Η αγάπη της για τη διδασκαλία της μουσικής, η άρτια κατάρτισή της, η πλούσια διδακτική εμπειρία της αποτέλεσαν οδηγό για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς μουσικής. Μας έμαθε νέους τρόπους προσέγγισης και διδασκαλίας της μουσικής, παίξαμε, τραγουδήσαμε, εμπνευστήκαμε!

Αγαπημένη καθηγήτρια των φοιτητικών μου χρόνων ευχαριστούμε πολύ!

Κωνσταντίνα Κουκολίτσου – Μουσικός

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις