ΛΑΡΙΣΑ

Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων συζητήθηκε στην ανοιχτή σύσκεψη του Συνδικάτου ΟΤΑ ν. Λάρισας στο ΕΚΛ (φωτο)

Ανοιχτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ ν. Λάρισας στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν Σωματεία και εργαζόμενοι συζητήθηκε η οργάνωση του αγώνα με αίτημα την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Εν τω μεταξύ για αύριο Τρίτη και ώρα 2.00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικα:

«Εδώ και τώρα απαιτούμε με την επικείμενη αναθεώρηση του συντάγματος, που θα φέρει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η πρόταση για την τροποποίηση είναι η εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Τώρα η κυβέρνηση έχει και το «μαχαίρι και το πεπόνι». Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις