ΛΑΡΙΣΑ

Έκοψε τη βασιλόπιτα η “Δημοκρατική Ευθύνη” (φωτό)

Στην κατάμεστη αίθουσα – χώρο πολιτισμού του Ιανού η “Δημοκρατική Ευθύνη” έκοψε την πίτα της, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

Σε μία ενθουσιώδη εκδήλωση τα μέλη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Ευθύνης συζήτησαν σε ένα πιο χαλαρό κλίμα για την προετοιμασία ενόψει των εκλογών και Ευρωεκλογών.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο επικεφαλής κ. Θωμάς Παπαλιάγκας, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Παυλίδης και φυσικά ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, εμπνευστής και μέντορας της Δημοκρατικής Ευθύνης.

Ο επικεφαλής Θωμάς Παπαλιάγκας αναφέρθηκε στη στρεβλή αντίληψη της ψήφου υπό το κράτος θυμού με τη λογική “να φύγουν αυτοί”, καθώς “αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος “αυτοί που θα φύγουν τώρα να είναι κατά πάσα βεβαιότητα η μεθεπόμενη κυβέρνηση που θα διώξει αυτούς που έρχονται τώρα”. “Ο πολίτης, ο πολιτικός και το κόμμα πρέπει να βλέπουν τον εαυτό τους, ειδικά απέναντι στον σημερινό πνευματικό και πολιτικό χυλό, ως ιστορικό υποκείμενο, να αισθάνονται την ευθύνη απέναντι στην ιστορία σε βάθος χρόνου και τουλάχιστον απέναντι στις επόμενες γενιές, όχι όπως σήμερα, απέναντι στις επόμενες εκλογές ή τις δημοσκοπήσεις της επόμενης εβδομάδας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος Βασίλης Παυλίδης αναφέρθηκε στα πεδία ευθύνης και στις αναγκαίες για τη χώρα ποιότητες, ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι “εκεί που συναντούνται η ελευθερία και το δίκαιο είναι το σημείο της Ευθύνης”.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις στέρεες χειρολαβές που αναζητούν όσοι κατανοούν τις καταστάσεις και επιθυμούν να επιβιώσει η χώρα “και τέτοια είναι η Δημοκρατική Ευθύνη”. Είπε μάλιστα ότι “στην κοινωνία έχει χυθεί πολύ δηλητήριο, το οποίο οι σοβαρές πολιτικές δυνάμεις καλούνται σιγά-σιγά να αφαιρέσουν, για να αρχίσουν να λειτουργούν το κράτος, οι θεσμοί και οι πολίτες”.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις