Most ViewedΛΑΡΙΣΑ

Όταν οι Λαρισαίοι πηγαίνουν σε Sex Shop – Οι προτιμήσεις τους και τα γούστα τους (φωτο)

Ας είμαστε ειλικρινείς… Στο άκουσμα και μόνο της λέξης Sex Shop, οι περισσότεροι αισθάνονται άβολα, νιώθουν, αμηχανία και ντροπή.

Εν έτει 2019, δεν θα έπρεπε να νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα, όμως υπάρχουν μέσα μας (όχι σε όλους φυσικά) και πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να τα αποβάλουμε κιόλας, διότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί αν νιώσουμε την ανάγκη να επισκεφθούμε κάποιο Sex Shop. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, ούτε κάτι …ανώμαλο σε όλο αυτό.

Ούτε συμβαίνει κάτι περίεργο με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε καταστήματα με ερωτικά βοηθήματα. Γιατί μην μου πείτε ότι δεν έχει περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό των περισσότερων… Και φυσικά και από το δικό μου. Μια επίσκεψη όμως σε ένα τέτοιο κατάστημα αρκεί για να καταρρίψει κάθε …μύθο που έχει ο καθένας από εμάς στο μυαλό του.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωσή μου, όταν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επισκέφθηκα το μοναδικό Sex Shop που υπάρχει, όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και σε ολόκληρη την Θεσσαλία και εκτός των ορίων της. Το μοναδικό από τη Λαμία μέχρι την Κατερίνη.

Πρόκειται για το Erotic Boutique που βρίσκεται στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, εκεί όπου είναι υπεύθυνος ο κ. Χρήστος Ωραιόπουλος, με τον οποίο κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την σχέση που έχουν οι Λαρισαίοι με το Sex Shop και τα ερωτικά βοηθήματα ειδικότερα.

Πληροφορηθήκαμε πράγματα τα οποία ίσως δεν περιμέναμε να μάθουμε και βγάλαμε κατά έναν τρόπο την «ερωτική ακτινογραφία» του Λαρισαίου και της Λαρισαίας εν έτει 2019.

Και ναι οι Λαρισαίοι δεν είναι προκατειλημμένοι στην πλειοψηφία τους, δεν είναι συντηρητικοί όπως ίσως –κακώς- πιστεύαμε ότι είναι. Είναι ανοιχτόμυαλοι, είναι άνθρωποι της εποχής μας και δεν έχουν κανένα θέμα να κρύψουν τις ερωτικές τους επιθυμίες, εφόσον αυτές δεν ενοχλούν κανέναν.

Όσοι λοιπόν νιώθετε άβολα με το θέμα θα πρέπει να το ξεπεράσετε και θα το καταφέρετε με μια βόλτα στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Άλλωστε ο Χρήστος, πολύ έμπειρος στην συγκεκριμένη δουλειά θα σας βοηθήσει να μην νιώσετε αναστολές. Και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν πρόκειται να σας κακολογήσει για τις προτιμήσεις σας. Και φυσικά είναι πρόθυμος να σας λύσει κάθε απορία σας, βοηθώντας σας να αποκτήσετε αυτό ακριβώς που ζητάτε. Πρόκειται για ένα απλό κατάστημα όπως όλα τα άλλα.

Ο ΕΞΠΕΡ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ

Τον τίτλο του εξπέρ του είδους μπορεί να τον λάβει άνετα ο Χρήστος Ωραιόπουλος καθώς ασχολείται με το αντικείμενο εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια. Ο ίδιος θα μας πει:

«Το κατάστημα μεταφέρθηκε εδώ στον Σταθμό το 2012, αλλά την επιχείρηση αυτή την ξεκίνησα από το 1994, σαν Video Club Sex Shop τότε. Σιγά σιγά αναπτύχθηκε, από 70 τετραγωνικά μέτρα έγινε 300 τ.μ. Λίγα χρόνια μετά το 1997, άνοιξα και ένα δεύτερο κατάστημα στο Βόλο 150 τ.μ., το οποίο έκλεισε το 2011.

Έπειτα το 2000 ξεκίνησα να κάνω μόνος μου εισαγωγές, τροφοδοτώντας καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και εξαγωγές στην Βουλγαρία. Χρειάστηκα τότε μεγαλύτερο χώρο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή την στιγμή περίπου 50 καταστήματα. Μέχρι πριν την κρίση όμως περίπου μέχρι το 2008, υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα 204 καταστήματα, συν τα διάφορα site, τα οποία υπάρχουν ακόμη σε μεγάλο αριθμό σχετικά, αλλά τα καταστήματα έχουν μειωθεί πολύ λόγω της οικονομικής κρίσης. Ήταν μεγάλο χτύπημα για την δική μας αγορά. Ήταν από τα πρώτα που έκοψε ο Έλληνας με την κρίση. Από τον Απρίλιο του 2009 τα Sex Shop κατέρρευσαν. Άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Στην Θεσσαλία, δεν υπάρχει άλλο κατάστημα αυτή την στιγμή. Έρχονται από όλη την Θεσσαλία πελάτες εδώ, από Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, αλλά και Λαμία εκτός Θεσσαλίας. Έρχονται στη Λάρισα μόνο για να ψωνίσουν σε εμάς.

Υπάρχουν σταθεροί πελάτες, αλλά έρχονται διαρκώς και καινούριοι. Βέβαια, οι σταθεροί πελάτες, δεν σημαίνει ότι θα έρθουν κάθε μήνα, ίσως χρειαστεί κάποιος κάτι από το κατάστημα μετά από δύο χρόνια πάλι.

Η πτώση πάντως στις πωλήσεις είναι αρκετά μεγάλη την τελευταία δεκαετία. Το διατηρούμε όμως το κατάστημα, έχοντας μειώσει τα έξοδα, ενώ διατηρούμε και ιστοσελίδα.

Έφτασα να διατηρώ κατάστημα 1000 τ.μ. και τώρα περιορίστηκα σε ένα μικρό σχετικά μαγαζί. Στο μεγάλο κατάστημα στην οδό Βόλου είχα 5 άτομα προσωπικό και κυριολεκτικά δεν είχαμε χέρια. Δεν προλαβαίναμε να στέλνουμε παραγγελίες και τώρα δίνουμε αρκετά λιγότερα προϊόντα. Το κατάστημα αυτό προσπάθησα να το κρατήσω όσο μπορούσα, αλλά δεν άντεξα οικονομικά και το 2012 αναγκαστήκαμε να μεταφερθούμε σε ένα μικρότερο κατάστημα αυτό που διατηρούμε εδώ στην περιοχή του Σταθμού».

Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δεν θα μπορούσα να μην ρωτήσω τον Χρήστο για την πελατεία, το ποσοστό των ανδρών και των γυναικών που επισκέπτονται το κατάστημα και φυσικά αν οι Λαρισαίοι νιώθουν άβολα που το επισκέπτονται ή αν είναι άνετοι…

Η απάντηση μας εντυπωσίασε:

«Είναι μοιρασμένη η πελατεία. 50% γυναίκες και 50% άντρες. Όμως οι γυναίκες είναι πιο άνετες, δεν έχουν αναστολές, σε αντίθεση με τους άντρες που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο επιφυλακτικοί. Με τις γυναίκες συζητάμε τα πάντα και βρίσκουμε λύσεις διότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ερωτικό κομμάτι.

Μπορώ να πω ότι αισθάνομαι λίγο και σαν ειδικός σύμβουλος (γέλια). Σοβαρά τώρα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο, εντοπίζοντας το πρόβλημα από ψυχολογικά μέχρι και πρακτικά, με τα ερωτικά είδη.

Η γκάμα ηλικιακά είναι μεγάλη στη Λάρισα, από 18 χρονών μέχρι 80 έρχονται στο μαγαζί μας. Περισσότερο όμως αν μπορώ να υπολογίσω χοντρικά οι ηλικίες που έρχονται περισσότερο είναι από 35 μέχρι 55 ετών.

Πολλές φορές έρχονται και θέλοντας να κάνουν κάτι διαφορετικό για τον άντρα τους ή την γυναίκα τους, ψάχνονται, με σκοπό να ανανεώσουν με κάποιον τρόπο την σχέση τους. Διότι την μονοτονία την βαριέται κανείς…».

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Η επόμενη απορία μου αφορά το ποια προϊόντα «φεύγουν» περισσότερο. Τι ζητάει πιο πολύ ο Λαρισαίος ή η Λαρισαία;

Ο Χρήστος έχει την απάντηση: «Αυτό που πουλάει περισσότερο απ’ όλα είναι οι δονητές. Είναι αυτό που ζητάνε περισσότερο. Την καλοκαιρινή περίοδο πολύ μεγάλη ζήτηση έχουν οι ζώνες (τα λεγόμενα Strap on)».

Αυτομάτως μου γεννιέται το ερώτημα, γιατί περισσότερο το καλοκαίρι, αν και υποψιάζομαι την απάντηση…

«Μα, γιατί το καλοκαίρι αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι και γίνονται περισσότερες αταξίες, όπως καταλαβαίνετε…

Τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα διαπιστώνω ότι οι γυναίκες ζητάνε πολύ τις ζώνες …»

Επίσης, πουλάνε αρκετά οι φουσκωτές κούκλες. Θα σας δώσω δύο παραδείγματα για να καταλάβετε και σίγουρα δεν θα τα περιμένατε, για να δείτε ότι το θέμα έχει και άλλες προεκτάσεις κοινωνικές, αλλά και ιατρικές, όσο και αν δεν το πιστεύει κανείς…  Έχει έρθει πατέρας και πήρε κούκλα για τον γιο του ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Ή ένας άλλος πατέρας πήρε κούκλο για την κόρη του, διότι υπήρχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις… Υπάρχουν αντικείμενα στο κατάστημά μας που βοηθούν σε ιατρικά προβλήματα που μπορεί να έχει κανείς, όπως για παράδειγμα οι μεγεθυντές που εξυπηρετούν ανθρώπους που μόλις έκαναν κάποιο χειρουργείο από προστάτη.

Αυτά που «φεύγουν» ίσως λίγο πιο δύσκολα είναι οι στολές και τα εσώρουχα, όχι ότι δεν έχουν ζήτηση, αλλά εμείς τα έχουμε σε πολύ καλή ποιότητα και ίσως κάποιοι λόγω της οικονομικής στενότητας τα βρίσκουν σε γνωστό πολυκατάστημα που είναι πιο φθηνά, αλλά πολύ κακής ποιότητας».

ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ SWING ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Πάνω στην συζήτηση ο ιδιοκτήτης του Sex Shop μας δίνει κι άλλες ενδιαφέρουσες, ομολογώ, πληροφορίες που ίσως πολλοί δεν γνωρίζαμε…

«Το swing …παίζει πολύ στη Λάρισα σχεδόν κάθε εβδομάδα γίνονται στην πόλη μας τέτοια πάρτι. Είναι πολύ διαδεδομένο το …σπορ.  Απλά είναι κλειστά κλαμπ και πρέπει να είσαι μέλος για να μάθεις που γίνονται και πότε».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ CLUB ΛΕΣΒΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η …διαρροή πληροφοριών συνεχίζεται από τον Χρήστο Ωραιόπουλο…

«Να σας ενημερώσω αν δεν το γνωρίζετε πως η Λάρισα έχει το μεγαλύτερο club  από λεσβίες, εξίσου αρκετά μεγάλη είναι και η κοινότητα των γκέι, αλλά εκεί τα ποσοστά είναι λίγο μικρότερα. Μπορεί να είναι αρκετά οργανωμένη η γκέι κοινότητα στη Λάρισα, αλλά δεν υπάρχουν μαγαζιά για να πάνε όπως παλιότερα που υπήρχαν 2-3».

ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Με αφορμή το ότι πλησιάζει η γιορτή των ερωτευμένων, θέλω να μάθω αν οι Λαρισαίοι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου την τιμάνε με την επίσκεψή τους στο Sex Shop.

«Φυσικά, αυτή η μέρα είναι η μέρα μας, μπορεί και να μην κλείσουμε καθόλου όλη μέρα. Του Αγίου Βαλεντίνου προτιμούν συνήθως εσώρουχα και δονητές. Αν και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο δουλεύουν τα πάντα, ανάλογα με τα γούστα του καθενός».

ΤΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Επόμενη απορία μου είναι αν μπορεί να μας πει αν έχει καταλάβει σε γενικές γραμμές, ότι οι Λαρισαίοι στην πλειοψηφία τους έχουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και φυσικά ο Χρήστος έχει απάντηση και σε αυτό.

«Μπορώ να πω ότι η Λάρισα δουλεύει αρκετά το φετίχ. Δηλαδή χειροπέδες, δεσίματα, μαστίγια, μάσκες και φίμωτρα. Αρέσουν στους Λαρισαίους να μεταμορφώνονται, να παίζουν ρόλους, αυτό έχω καταλάβει εγώ με την εμπειρία μου».

ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Κάνοντας την ερώτηση ποιο είναι το πιο φτηνό και ποιο ακριβώς αντικείμενο στο κατάστημα, πραγματικά εξεπλάγην…

«Τα πιο φτηνά είναι τα προφυλακτικά, βρίσκεις και με ένα ευρώ. Το πιο ακριβό όμως είναι μια φουσκωτή κούκλα στα 600 ευρώ. Βέβαια υπάρχουν κούκλες και με 15.000 ευρώ, μια τέτοια κούκλα μπορώ να φέρω και εγώ στο μαγαζί, αλλά μόνο κατόπιν παραγγελίας. Αυτές βέβαια, είναι τόσο εξελιγμένες που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι κούκλα…».

Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ

Και αν εξεπλάγην με την προηγούμενη απάντηση, ήρθε η επόμενη να με …ξεπεράσει, διότι σε ερώτησή μου για την πιο ακριβή αγορά που έχει γίνει από πελάτη, η απάντηση ήταν αποστομωτική…

«Ήρθε κάποιος που πήρε πράγματα 3.700 ευρώ, κάποια ακριβά κομμάτια για το μαγαζί που διατηρεί στη Λάρισα με στριπτίζ. Πήρε δερμάτινα, λάτεξ που είναι ακριβά και πολύ καλής ποιότητας. Όμως και μεμονωμένος πελάτης έχει κάνει αγορά 2.500 ευρώ περίπου».

Έρχονται όλων των βαλαντίων άνθρωποι και όλων των επαγγελμάτων. Και επιφανείς Λαρισαίοι και απλοί καθημερινοί άνθρωποι».

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η απάντηση σε σχετικό ερώτημα με το τι συμβαίνει με την νεολαία της Λάρισας, ο Χρήστος ήταν σκυθρωπός έως και έξαλλος, διότι παρατηρεί πως υπάρχει πολύ απομόνωση. Και μας διευκρινίζει τι εννοεί:

«Η νεολαία παρατηρώ ότι προτιμάει πολύ σεξουαλικά είδη που βοηθάνε στην αυτοϊκανοποίηση και αυτό είναι λυπηρό, διότι υπάρχει πολύ μεγάλη αποξένωση μεταξύ τους. Δύσκολα κάνουν σχέσεις οι νέοι και προτιμούν να κρύβονται πίσω από μια οθόνη κινητού ή υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τα ερωτικά βοηθήματα μόνοι τους».

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις