ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Από την αλάνα στα Internet Cafe – Πως τα βιντεοπαιχνίδια έγιναν η βασική διασκέδαση για πολλούς Λαρισαίους

Έχουμε δει πολλά, έχουμε ακούσει πολλά. Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μήλον της έριδος σε πολλές συζητήσεις που έχουν το δίπολο μεταξύ της αλλαγής του παλιού με το νέο. Αποτελούν την «ανερχόμενη δύναμη», εκτοπίζοντας την «αλάνα» και αλλάζοντας εν μία νυκτί την αντίληψη της διασκέδασης για μια σημαντική μερίδα Λαρισαίων. Υπεύθυνοι και υπάλληλοι Internet Cafe από την πόλη μας μιλούν στο onlarissa.gr για την αλλαγή αυτή.

«Τα Internet Cafe αποτελούν μόδα της εποχής» εξηγεί υπάλληλος. «Κόσμος υπάρχει πάντα και παρά την οικονομική κρίση δεν έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα», συμπληρώνει. Σύμφωνα με τον ίδιο τα Internet Cafe αποτέλεσαν στην αρχή της δημιουργίας τους στη Λάρισα τη συνέχεια από τα λεγόμενα φρουτάκια και τους κουλοχέρηδες, τα οποία όπως δηλώνει θυμάται τον εαυτό του σε μικρότερη ηλικία να βρίσκονται «σε κοινή θέα» και έτοιμα προς χρήση ακόμα και από ανήλικους.

Μετά την απαγόρευση τους σε χώρους πέραν των ειδικών, ο κόσμος που τα χρησιμοποιούσε μεταφέρθηκε στα Internet Cafe, κάτι που τα ενοχοποίησε στα μάτια μερίδας κόσμου. Η εικόνα αυτή όμως σύμφωνα με τον ίδιο έχει αλλάξει πολύ σήμερα, τα Internet Cafe «καθάρισαν» και αποτελούν πλέον έναν φθηνό τρόπο διασκέδασης τον οποίον προτιμούν άτομα ηλικίας από 14 ετών έως και πολύ μεγάλες ηλικίες.

Υπεύθυνος έτερου γνωστού Internet Cafe στη Λάρισα με παρουσία στην πόλη από τις αρχές του 2000 μας μεταφέρει μία παρόμοια εικόνα. «Είναι πιο φθηνό από το να βγεις σε ένα club ή μία καφετέρια, να κάτσεις σε ένα Internet Cafe και πέρα από το να παίξεις ένα παιχνίδι να πιεις τον καφέ ή το ποτό σου, το Internet αποτελεί έναν πολύ φθηνό τρόπο διασκέδασης».

Αναφορικά με τις ηλικίες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του δικού τους Internet Cafe, δήλωσε πως υπάρχει μεν ένας σημαντικός αριθμός από ανήλικα άτομα που παίζουν, αριθμός που όμως δεν αποτελεί τη βασική πελατεία τους, η οποία αποτελείται από φοιτητές και άτομα άνω των 25 ετών. Όπως μας εξηγεί, αυτοί είναι που θα κάτσουν με τις ώρες και θα πάρουν και ένα ποτό και όχι οι έφηβοι. Αναφορικά με αυτούς τελευταίους πως κάθονται στο μέγιστο 3 – 4 ώρες.

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε πως η Λάρισα ως πόλη έχει «αγκαλιάσει» τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς αποτελεί μία πόλη με μεγάλο αριθμό από Internet Cafe για τον πληθυσμό της, ενώ υπάρχει και κόσμος που ασχολείται με αυτό επαγγελματικά, έχοντάς το ως βασικό επάγγελμα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες