ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προεκλογική μάχη α λα social media στη Λάρισα: “Πόλεμος” στο twitter μεταξύ Καλογιάννη και Καραλαριώτου

Ακολουθώντας τον παλμό της εποχής, οι δύο βασικοί διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου της Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης και Ρένα Καραλαριώτου, “εγκαινίασαν” την προεκλογική περίοδο ενόψει κάλπης το Μάιο, με μία σκληρή αντιπαράθεση μέσω των social media.

Αφορμή στάθηκε τηλεοπτική εμφάνιση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα όπου η κ. Καραλαριώτου έκανε αναφορά σε “φασιστικές συμπεριφορές” του δημάρχου Λαρισαίων.

Αρχικά υπήρξε ένα “σχόλιο του γραφείου τύπου του δήμου Λαρισαίων” επιχειρώντας κατά τον προσφιλή τρόπο του κ. Καλογιάννη, να αποφύγει την ευθεία αντιπαράθεση με την κ. Καραλαριώτου σε ζητήματα όπου κρίνεται απαραίτητη η χρήση “σκληρού” λόγου. Το σχόλιο ανέφερε: “Η κ. Ρ.  Καραλαριώτου, σε τηλεοπτική εμφάνιση χθες το μεσημέρι (TRT, Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα), δήλωσε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή συμπεριφέρονται φασιστικά. To ακούσαμε και αυτό! Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την κ. Καραλαριώτου στο παραλήρημά της. Ας την κρίνουν οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι.”

Λίγες ώρες αργότερα η κ. Καραλαριώτου απάντησε: «Μεγαλύτερη απόδειξη της νοοτροπίας, με την οποία λειτουργεί ο κ.Καλογιάννηςκαι η δημοτική του αρχή, αποτελεί η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Μετά την σχεδόν ωριαία τοποθέτηση του κ.Καλογιάννη –με προβολή και βίντεο για το θέμα της καθίζησης στην οδό Μανδηλαρά- ζήτησα επανειλημμένα να λάβω τον λόγο, να τοποθετηθώ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν μου δόθηκε ο λόγος! Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να προσερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο οι υπόλοιποι; Για να ακούμε μονολόγους α λά Φιντέλ Κάστρο;»

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΟ… TWITTER!

Ωστόσο, αργότερα ο δήμαρχος Λαρισαίων μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter έριξε νέο λάδι στη φωτιά γράφοντας τα εξής:

Δεν περίμενα ποτέ στην ζωή μου κάποιος να πει ότι έχω φασιστική συμπεριφορά. Το έκανε πρόσφατα η κ. Καραλαριώτου. Τι να πω! Οι πολίτες μας κρίνουν όλους.

——————

Ασχολούμαι με τα κοινά περισσότερο από 30 χρόνια, στην Αυτοδιοίκηση, σε πολιτικούς-κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες. Στο οδοντιατρείο μου, ως ελ. επαγγελματίας είχα χιλιάδες ασθενείς. Συνεργάστηκα με όλους χωρίς προβλήματα.

Με… ομοβροντία από tweets απάντησε η κ. Καραλαριώτου γράφοντας τα εξής:

«Mεγαλύτερη απόδειξη της νοοτροπίας του κ. Καλογιάννη είναι η συμπεριφορά στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου: ατέλειωτοι μονόλογοι, κανένας διάλογος, άρνηση να πάρει το λόγο η αντιπολίτευση. Αυτό έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση -και δεν είναι το μόνο περιστατικό.

——————

Κάθε τι που αναδεικνύει τα προβλήματα της Λάρισας, που ο ίδιος προσπαθεί να κουκουλώσει, το βαφτίζει παραπληροφόρηση, συνομωσία, συμπόρευση με την αντιπολίτευση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη επίθεσή του στο ΕΚΑΒ.

——————

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, τόσο ως αντινομάρχης Λάρισας, όσο και ως αντιπεριφερειάρχης, σε όσα συμβούλια πραγματοποιήθηκαν, έδινα πάντοτε τον  λόγο στην αντιπολίτευση, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και του νομού.

——————

Διαφωνώ με τον τρόπο που διοικεί ο κ. Καλογιάννης. Διαφωνώ με το ότι αφαιρεί τον λόγο από όσους δεν συμφωνούν με τις δικές του θέσεις. Διαφωνώ με την βαθιά αντιδημοκρατική του συμπεριφορά. Στην πράξη αποδεικνύουμε πόσο δημοκράτες είμαστε.»

Η απάντηση του κ. Καλογιάννη στα παραπάνω:

Τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας τον οποίο τηρεί ο Πρόεδρος. Ο Δήμαρχος ούτε δίνει, ούτε αφαιρεί το λόγο. Φυσικά και μιλούν όλοι. Όλα τα υπόλοιπα, παραπληροφόρηση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις