ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γνωρίζουμε τις Μουσειοσυσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης» στη δημοτική βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας διοργανώνουν μια σειρά δημιουργικών εργαστηριών με θέμα τις Μουσειοσυσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας είναι η πρώτη βιβλιοθήκη της Ελλάδας που απέκτησε τις Mουσειοσυσκευές από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι Μουσειοσυσκευές είναι δύο βαλίτσες που περιέχουν αντίγραφα αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό και εικαστικά παιχνίδια με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Ελληνική Κεραμική αντίστοιχα και σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδεύουν. Στα δημιουργικά εργαστήρια προσκαλούνται μαθητές και μαθήτριες Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων Λάρισας στους οποίους θα γίνει παρουσίαση των μουσειοσυσκευών από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Φεβρουάριο στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (3ος όροφος).

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Ρούσβελτ 59 – Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο) από 8.00π.μ έως 2.00μ.μ. στο τηλέφωνο 2410-671173. (Υπεύθυνη: Χριστίνα Παπαδοπούλου).

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες :Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας – Παιδικό τμήμα, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410671173,

e-mail:edimovivlio@hotmail.gr,

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις