ΚΟΣΜΟΣ

Αίσιο τέλος στην απόπειρα αεροπειρατείας σε αεροσκάφος της Aeroflot

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε στον αέρα, όταν αεροσκάφος της Aeroflot αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε πόλη της Σιβηρίας αντί στη Μόσχα καθώς ένας ένοπλος φέρεται να κρατούσε ομήρους τους 67 επιβάτες και πλήρωμα με αίτημα να κατευθυνθούν στο Αφγανιστάν.

Η πτήση SU1515 είχε αναχωρήσει από το Σουργκούτ της Σιβηρίας με προορισμό τη Μόσχα, ενώ τελικά έγινε αναγκαστική προσγείωση μακριά.

Μια πηγή είχε δηλώσει στο Sputnik ότι ένας επιβάτης στην πτήση, εξαιτίας του οποίου το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Χαντί-Μανσίσκ, ονομάζεται Πάβελ, είναι 41 ετών, ενώ άλλη πηγή είπε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μεθυσμένος.

Άλλη πηγή δήλωσε στο Sputnik ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να πείσει τον επιβάτη αυτόν να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό στο Χαντί-Μανσίσκ.

Η ρωσική Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας δήλωσε στο Sputnik ότι ο άνδρας αυτός συνελήφθη κι έτσι έληξε η περιπέτεια για τους 67 επιβαίνοντες. Τώρα κινδυνεύει με φυλάκιση για αεροπειρατεία, καθώς σύμφωνα με τον ρωσικό νόμο η ποινή φυλάκισης είναι 8 χρόνια ή 12 σε περίπτωση χρήσης βίας και ήταν ένοπλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις