ΛΑΡΙΣΑ

Σε Κοζάνη ή Θεσσαλονίκη θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση της άτυχης 13χρονης που πέθανε στη Λάρισα

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Κοζάνης ή της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί τελικά η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 13χρονης κοπέλας που πέθανε ξαφνικά χθες στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει πιθανότατα αύριο, προκειμένου να παραστούν και οι δύο ιατροδικαστές – τεχνικοί σύμβουλοι στους οποίους έχει αναθέσει την έρευνα η οικογένεια της άτυχης κοπέλας. Οι γονείς της 13χρονης έχουν ήδη υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την άμεση ιατροδικαστική διερεύνηση για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας στο νοσοκομείο της Λάρισας ζητά με παρέμβασή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας “ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται για μη ανατρέψιμη επιπλοκή ενδεχομένως σε έδαφος άλλης υποκείμενης νόσου ή ιατρικής αμέλειας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Σχετικά με τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από την Λαμία, η οποία κατέληξε, σε νοσοκομείο της πόλης μας, την επόμενη μέρα μετά από χειρουργική επέμβαση, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους τους φίλους και οικείους της.

Θεωρούμε πως, ο θάνατος αυτός, παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών για να αποφευχθεί, αποτελεί από μόνος του ένα τραγικό γεγονός και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των δικών της.

Για την πλήρη όμως αποσαφήνιση της κύριας αιτίας θανάτου και για να μην αιωρούνται ερωτηματικά, ζητάμε την άμεση ιατροδικαστική διερεύνηση από τους αρμόδιους, ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται για μη ανατρέψιμη επιπλοκή ενδεχομένως σε έδαφος άλλης υποκείμενης νόσου ή ιατρικής αμέλειας.

Μέχρι όμως την έκδοση του καθοριστικού πορίσματος της νεκροψίας-νεκροτομής, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε αυστηρά συγκρατημένοι και να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν σε τέτοιες περιπτώσεις.”

Δείτε εδώ αναλυτικά το ιστορικό της τραγικής αυτής υπόθεσης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις