ΑΡΘΡΑ

Παρτέρια και εκλογές

Του Μάριου Ξηρομερίτη (Πρ. Αντιδήμαρχος Λαρισαίων)

Είναι  αλήθεια ότι η αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν γοργά . Η 19η  Μαΐου  αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού οι πολίτες-δημότες  στρέφουν το ενδιαφέρον τους και την κριτική τους  στα τοπικά ,δημοτικά πράγματα. Είναι αλήθεια ότι η αυτοδιοίκηση θέλει όραμα και περισσότερο από την προοπτική θέλει έργα ,πράξεις και αποτελέσματα που να αποδίδουν και να προσφέρουν στον πληθυσμό. Αυτό που έζησαν οι δημότες μας για πέντε (5) ολόκληρα χρόνια ,ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Δήμου μας (Τερψιθέα, Μάνδρα, Φαλάνη , Γιάνουλη ,Κοιλάδα)  ήταν  η αποξένωση  ,απομόνωση εγκατάλειψη χωρίς ίχνος  στρατηγικού σχεδιασμού για μια καλύτερη τοπική οικονομία και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου από πλευράς ευθύνης  του Δήμου Λαρισαίων .  Εντός των τειχών της Λάρισας εκτός από τα όμορφα παρτέρια που τοποθετηθήκαν στην Βενιζέλου και την Μεγάλου Αλεξάνδρου  το έργο της Δημοτικής Αρχής ήταν πολλά και μεγάλα ΘΑ . Τώρα που ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος ακούμε ολοένα και περισσότερα ΘΑ από την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο. Δυστυχώς  χαθήκανε 5 χρόνια από την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας που θα έπρεπε να αποτελέσουν χρόνια ανάπτυξης και ευημερίας ,ώστε να μπορούμε να  καταστήσουμε  τον Δήμο Λαρισαίων κεντροβαρή πόλο περιφερειακής ανάπτυξης .

Για μας τους νεότερους που είμαστε δίπλα στη νέα γενιά και τους παραγωγικούς νεολαίους ,τα λόγια και τα ΘΑ  περισσεύουν .Υπάρχουν τρόποι και γνωρίζουμε  μέσα από μελέτες και σχέδια που έχουν εκπονηθεί από εμάς παλιότερα πως μπορεί να αναστηθεί ο Πηνειός, πως μπορεί να γίνει ΘΕΜΑΤΙΚΌ ΠΑΡΚΟ ο Μύλος του Παππά, πως  μπορούν να στηθούν Δημοτικές Αγορές και Δημοπρατήρια για την στήριξη των αγροτών του Δήμου  και όχι μόνο, καθώς και έμμεση στήριξη της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών Λαρισαίων .Μπορούν να γίνουν πολλά σε επίπεδο στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς και σε επενδύσεις  μεγάλων φωτοβολταικών πάρκων με ανταποδοτικότητα για τους ευπαθείς  πολίτες ,τις κοινωνικές δομές, την Εκκλησία καθώς και για την υποστήριξη των  καινοτόμων επιχειρήσεων των νέων που προσπαθούν και αντιστέκονται στην κρίση και στο brain drain(φυγή στο εξωτερικό) . H Λάρισα είναι το κέντρο της Ελλάδας και o Δήμος θα έπρεπε αντί    να επενδύει (εξαιτίας έλλειψης   έργων στην 5 ετία)  σε  όμορφα παρτέρια  και να ξοδεύονται εκατομμύρια  για έργα που ανακατασκευάστηκαν πριν λίγα χρόνια θα ήταν προτιμότερο με  αυτά τα ιδία κεφάλαια ,  να δημιουργούσαμε ένα Συνεδριακό Κέντρο αντάξιο της πυλωτικής ανάπτυξης που θέλουμε να επιτύχουμε .Υποδομές  χρειάζεται ο τόπος μας και όχι έργα βιτρίνας της τελευταίας ώρας  εξαιτίας των εκλογών .

Το πιο σημαντικό είναι βέβαια ότι θα μπορούσανε να ερωτηθούν  οι  δημότες για το  που θα έπρεπε να ξοδευτούν  τα Ταμειακά του Δήμου.  Δηλαδή προσωπικά πιστεύω ότι στην χάραξη στρατηγικής που περιλαμβάνει και τα ΙΔΙΑ κεφάλαια του Δήμου Λαρισαίων, θα μπορούσε να γίνει και ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ώστε να αποφασίσουν οι Δημότες για το πως θα ξοδευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα  .Ας αποφασίζανε οι Δημότες Λαρισαίοι αν  χρειαζόμαστε έργα ανακατασκευής ασφάλτου ή έργα ανάπτυξης που προάγουν το τοπικό ΑΕΠ και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας .

Εμείς οι νεότερες ,παραγωγικές γενιές έτσι βλέπουμε και οραματιζόμαστε το μέλλον του Δήμου μας σε αντίθεση με τα  παρτέρια του νυν Δημάρχου Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις