ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νίκη στο φινάλε για τα κορίτσια της ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο

Σπουδαία εκτός έδρας νίκης πέτυχε η ΑΕΛ μέσα στα Γιάννενα απέναντι  στην Προοδευτική Περάματος σε έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς. Ο  αγώνας αυτός ήταν εξ’ αναβολής από την 4η αγωνιστική όταν και λόγω  ακαταλληλότητας του γηπέδου δεν διεξήχθη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα πιο δυναμικά και με μεγάλη επιθετική  διάθεση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία της ΑΕΛ. Όσο  περνούσε ο χρόνος η ΑΕΛ έβρισκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο  και απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις για να έρθει στο 24′ η Ζντράβκοβιτς  και να ανοίξει τον χορό των γκολ σε εκτέλεση κόρνερ της Σρετένοβιτς. Η  επιθετικότητα της ΑΕΛ συνεχίστηκε και μάλιστα λίγα λεπτά μετά σημείωσε  και δεύτερο τέρμα με τη νεοαποκτηθείσα Βασιλείου το οποίο όμως και  ακυρώθηκε από τον 1ο βοηθό ως οφσάιντ, σε μία απόφαση που ελέγχεται. Η  επιθετικότητα της ΑΕΛ με διάθεση να τελειώσει τον αγώνα στο πρώτο  ημίχρονο δεν της βγήκε σε καλό, μιας και σε δύο αντεπιθέσεις μετά και  από ολιγωρία της άμυνας δέχθηκε δύο γκολ στο 30′ και στο 32′. Παρόλα  αυτά οι παίκτριες του Βασίλη Πάνου δεν το έβαλαν κάτω και μάλιστα στο  44′ η Βασιλείου εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία της άμυνας των  αντιπάλων και έφερε το παιχνίδι στα ίσα λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ παρουσιάστηκε πιο σοβαρή και αποφασισμένη  για τη νίκη και στο 57′ προηγήθηκε και πάλι στο σκορ με την Βασιλείου  με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα της Αρκουλή. Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει  την κατοχή και να γίνεται απειλητική, χωρίς όμως αυτή τη φορά να  αφήνει χώρους στον αντίπαλο. Όμως αυτό δεν έφτανε για να πάρει το  τρίποντο μιας και στο 68′ μία ασυνεννοησία στην άμυνά της  σε μία φάση  κατοχής της μπάλας, η Προοδευτική Περάματος έφερε τον αγώνα και πάλι  στα ίσα. Από εκείνο το λεπτό και μετά ξεκίνησε ένας αγώνας που  φαινότανε ότι θα έχει δραματικό φινάλε και με την μπάλα να είναι  συνεχώς πάνω κάτω. Η ΑΕΛ συνέχιζε να είναι άτυχη και μετά το δοκάρι  της Σρετένοβιτς, έχασε από τραυματισμό και την πολύ καλή μέχρι εκείνη  τη στιγμή Γιαμαλή ενώ είχε ήδη από το πρώτο μέρος την Νεοφύτου με  τραυματισμό εξαιτίας της ανοχής της διαιτησίας στο σκληρό παιχνίδι,  πράγμα συνηθισμένο άλλωστε για τα εκτός έδρας παιχνίδια της. Τελικά  όμως οι προσπάθειες των παικτριών της ΑΕΛ δικαιώθηκαν όταν στο 89′ η  Σρετένοβιτς σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο  παραθυράκι της Συμεωνίδη για το τελικό 3-4 και τον πάγκο της ΑΕΛ στα  ουράνια.

Αν και με πολλά αμυντικά λάθη η συνολική παρουσία της ομάδας ήταν πολύ  καλή, με καλό αγωνιστικό ρυθμό και ωραίο ποδόσφαιρο το οποίο  συνδυάστηκε και με το επιθυμητό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα διαφήμιση του  ποδοσφαίρου.

Για την ΑΕΛ, Βασίλης Πάνος
Ξεκίνησαν: Αρζουμανίδου, Νεοφύτου, Αρκουλή, Σωτηριάδη, Τσιάρα, Κόντου,  Σκωτεινιώτη Κ., Σρετένοβιτς, Βασιλείου, Ζντράβκοβιτς, Γιαμαλή
Αλλαγές: Ακριβούλη, Σκοτεινιώτη Γ., Παυλοπούλου, Καπιτζίκα,
Στον πάγκο βρέθηκαν: Βλασιάδου, Κατσιάνα, Στυμονιάρη

Κακή η διαιτησία της τριπλέτας από την Άρτα με πολλές λάθος αποφάσεις  σε σχετικά εύκολες φάσεις. Αντιθέτως εξαιρετική ήτανε η φιλοξενία των  ανθρώπων από τα Γιάννενα με την ΑΕΛ να τους ευχαριστεί θερμά.

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ είναι αυτήν την Τετάρτη 23/1/19 μέσα στο  στάδιο Αλκαζάρ με τις Ελπίδες Καρδίτσας. Ο αγώνας αυτός είναι επίσης  εξ’ αναβολής λόγω των πρόσφατων χιονοπτώσεων στα πλαίσια της 9ης  αγωνιστικής. Η ΑΕΛ καλεί το κόσμο να ενισχύσει με την παρουσία του την  ομάδα σε ακόμα έναν σημαντικό αγώνα που έχει μεγάλη βαθμολογική  σημασία στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις