ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δωρεάν φιλοξενία σε 30 άνεργους Λαρισαίους μέσω προγράμματος του υπουργείου Εργασίας

Δωρεάν φιλοξενία σε 30 άνεργους Λαρισαίους που το έχουν ανάγκη θα προσφέρει ο δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας που τιτλοφορείται «Στέγαση και εργασία για τους άστεγους».

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του τρέχοντος μηνός οπότε και θα εκταμιευθεί το πρώτο τμήμα της επιχορήγησης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης σημειώνει πως πρόκειται για «μια οργανωμένη προσπάθεια για τους συμπολίτες μας που ζουν στο περιθώριο. Με ενεργοποίηση ενός προγράμματος, που αξιολογήθηκε δεύτερο στη χώρα, για την ενοικίαση τριάντα διαμερισμάτων για άστεγους συμπολίτες μας. Με δράσεις ένταξης στην αγορά εργασίας.

Και με μία νέα δομή αστέγων, που από το 2016, αθόρυβα και αποτελεσματικά στηρίζεται από το προσωπικό των κοινωνικών μας υπηρεσιών. Που λειτουργεί υπνωτήριο και κέντρο ημέρας. Που μπορεί και δίνει λύσεις προσφέροντας σίτιση και στέγαση τις ημέρες του παγετού. Και με τηλεφωνική σύνδεση που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

(Προετοιμάζοντας τα επόμενα βήματα, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις σε συνεργασία με τους πολίτες. Μια πόλη που στέκεται όρθια στα χρόνια της κρίσης. Μια πόλη που αλλάζει.)»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις