Συνταγές

Αρακάς κοκκινιστός με πατάτες

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό αρακάς
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 πατάτες μέτριες
  • 2 καρότα
  • 3/4 φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • αρκετός άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες μικρού μεγέθους.
  2. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδελίτσες.
  3. Σε κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε.
  4. Προσθέτετε τα καρότα και τις ψιλοκομμένες πατάτες. Ανακατεύετε και τα αφήνετε και αυτά να σοταριστούν.
  5. Κατόπιν προσθέτετε τον αρακά, τον σοτάρετε για λίγο και περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
  6. Ρίχνετε λίγη ζάχαρη και ζεστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον αρακά.
  7. Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης...
Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο