ΕΛΛΑΔΑ

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Τσίπρα: «Διώξε τώρα τους υπουργούς των ΑΝΕΛ»

Για «casus belli» έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν απομακρύνει άμεσα του προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ υπουργούς (Κουντουρά, Κουίκ, Κόκκαλης, Χρυσοβελώνη). Μιλώντας το πρωί στον Σκάι ο πρώην υπουργός Άμυνας προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι σε αντίθετη περίπτωση η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή.

«Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Ο Κουίκ πριν έρθει στους ΑΝΕΛ πολεμούσε με κάθε τρόπο τον Τσίπρα, ενώ η Χρυσοβελώνη παρακαλούσε όλο το καλοκαίρι να τη διορίσουμε υπουργό» είπε μάλιστα.

Όπως σχολίασε ο κ. Καμμένος «Κουντουρά και Κόκκαλης αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στην κυβέρνηση με τη συνείδησή τους. Γι’ αυτό έχει ξεκάθαρα ευθύνη ο Τσίπρας. Η Κουντουρά και ο Κόκκαλης ενώ είχαν ταχθεί δημόσια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Κόκκαλης μού έλεγε ότι είναι υποχρέωσή μου να ρίξω την κυβέρνηση Με τον Παπαχριστόπουλο διαφωνώ, αλλά είναι προς τιμήν του ότι παραδίδει την έδρα του… Θα τον διαγράψω αφού ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή» υποστήριξε εξάλλου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας… Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής».

«Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής… Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη» ανέφερε ακόμα.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ακόμα ότι η σύμβαση για τις Πρέσπες που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένη, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες. «Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο» παρατήρησε.

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για «Μακεδόνες» και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να εκτρέψει τον Τσίπρα για να δώσει το «Βόρεια Μακεδονία» με τον δικό του τρόπο.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τον Νίκο Κοτζιά. «Δεν άκουσε κανένας εισαγγελέας αυτές τις καταγγελίες;» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις