ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«…Tης αγάπης και της ξενιτιάς» – Παράσταση παραδοσιακής μουσικής και χορού από το Μουσικό Σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας  και η  Χορευτική Ομάδα του Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού  Ωδείου Λάρισας, συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν  την παράσταση παραδοσιακής μουσικής και χορού: «…της αγάπης και της ξενιτιάς».

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική εκδήλωση  όπου   μαθητές της Α΄και Β΄λυκείου του Μουσικού Σχολείου θα παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα  με το οποίο θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ-Συνέδριο Ελληνικών Λαογραφικών Χορών  που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α.

Προετοιμάζεται  εδώ και  καιρό με μεράκι και την πολύτιμη αρωγή και υποστήριξη της  Χορευτικής Ομάδας του Δήμου Λαρισαίων, έχοντας ως  στόχο  τη σύνθεση  των τριών παραδοσιακών στοιχείων, ποίησης, μουσικής και χορού που αντιπροσωπεύουν  την πιο άμεση και  έγκυρη έκφραση του λαϊκού πολιτισμού.

Η παράσταση αυτή υπόσχεται ένα υπέροχο και συγκινησιακό ταξίδι ανάμεσα στο χώρο και το χρόνο, μια περιπλάνηση στις διάφορες περιοχές του ελληνισμού,  με οδηγό την παράδοση  του τόπου μας  που παραμένει ένας  σημαντικός  δίαυλος επικοινωνίας ως τις μέρες μας αντανακλώντας  ένα ζωντανό κομμάτι του ε πολιτισμού μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις