ΛΑΡΙΣΑ

Συνεχίζει τις συσκέψεις και τις περιοδείες η ΕΟΑΣΝΛ προετοιμάζοντας το έδαφος για το μπλόκο που θα στηθεί σε δέκα μέρες

Χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στην Ελασσόνα και στα Φάρσαλα και συνεχίζονται με σύσκεψη στον Πλατύκαμπο το Σάββατο 19/1 στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συνεταιρισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μαζικές συσκέψεις, περιοδείες και ενημερώσεις στα χωριά συνεχίζεται η επαφή της ΕΟΑΣΝΛ με τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού στα πλαίσια της ενημέρωσης για την μαζική και δυναμική συμμετοχή στο μπλόκο που θα στηθεί στον Νομό την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019.

Μαζικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16/1 στην Ελασσόνα και στα Φάρσαλα και συνεχίζονται με σύσκεψη στον Πλατύκαμπο το Σάββατο 19/1 στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συνεταιρισμού.

Στις συσκέψεις εκφράστηκε προβληματισμός για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, την καταγεγραμμένη απώλεια εισοδήματος κατά 4.9% για το 2018, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές που δίνουν βιομηχανίες γάλατος, εκκοκκιστές, έμποροι κυρίως σε βαμβάκι και γάλα, το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που είτε δεν αποζημιώνει με διάφορες προφάσεις τις ζημιές στην παραγωγή είτε δίνει ψίχουλα για αποζημιώσεις και αυτά με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Εκφράστηκε όμως πάνω από όλα αγωνιστική διάθεση για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε, να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα της κυβέρνησης, η συμφωνία με την απόφαση-κατεύθυνση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για μαζικά και μαχητικά δυναμικά μπλόκα σε όλη την χώρα.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που με την πολιτική της μας οδηγεί στην φτώχεια και τον αφανισμό συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή σε λιγότερα χέρια. Μια κυβέρνηση που έχει διαλέξει στρατόπεδο και στέκεται εχθρική απέναντι στα συμφέροντα μας. Μοιράζει απλόχερα 1 δις 100 εκατ. Ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή επιστροφή φόρου καυσίμων σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ιδιωτικές κλινικές, μεγάλα ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες ενώ εμείς που ασχολούμαστε στον πρωτογενή τομέα και παράγουμε, αγοράζουμε το πετρέλαιο σε τιμές 1,40-1,50 ευρώ/λίτρο την ίδια στιγμή που στις χώρες της Ε.Ε η μέση τιμή είναι στα 0,60 λεπτά/λίτρο. Με τις πλάτες της κυβέρνησης οι εκκοκιστές αγοράζουν το βαμβάκι σε τιμές τουλάχιστον 10 λεπτά χαμηλότερες από την χρηματιστηριακή τιμή αλλά και με βάση τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει το προϊόν. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης έμποροι και βιομηχανίες πουλάνε τα προϊόντα μας 5-6 φορές ακριβότερα από όσο τα αγοράζουν κερδοσκοπώντας σε βάρος παραγωγών και λαϊκής κατανάλωσης.

Η απόφαση των συσκέψεων, οι αγωνιστικές διαθέσεις στα χωριά, εκφράζονται με την θέληση να στηθεί ένα μεγάλο δυναμικό μπλόκο με εκατοντάδες τρακτέρ στην εθνική οδό που θα σηματοδοτήσει την αντίσταση και αντεπίθεση του αγροτικού κινήματος διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα μας να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να παράγουμε και να επιβιώνουμε. Τις επόμενες ημέρες θα πυκνώσουμε τις επαφές με αγρότες και κτηνοτρόφους ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος και σε όλους είχαμε κατακτήσεις είτε αποτρέψαμε χειρότερα μέτρα, να πιστέψουν στην δύναμη του αγώνα μας και στο δίκιο των αιτημάτων μας.

Από την Τετάρτη θα βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί ευρεία πανθεσσαλική σύσκεψη Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα ώστε να αποφασιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την μαζική έξοδο των τρακτέρ και το στήσιμο του δυναμικού μπλόκου στην Θεσσαλία.

Δεν περισσεύει κανείς! – Όλοι στους δρόμους!

Με τους αγώνες μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις