ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του καθηγητή που ασελγούσε σε μαθήτριές του

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του καθηγητή που εκμεταλλευόταν τη θέση του για να  σε ανήλικες μαθήτριες στις οποίες έκανε μάθημα στο φροντιστήριό του, για να ασελγεί σε βάρος τους, δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Πρόκειται για τον 57χρονο Ελευθέριο- Αλέξανδρο Παπαδογιάννη του Ιωάννη και της Ελένης που γεννήθηκε στα Χανιά και ήδη υπάρχουν σε βάρος του καταγγελίες από πέντε –ενήλικες, σήμερα- μαθήτριές του ότι ασελγούσε συστηματικά πάνω τους. Μάλιστα, μια κατήγγειλε ότι είχε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή μαζί του.

Σε βάρος του 57χρονου έχουν ασκηθεί διώξεις για αποπλάνηση, βιασμό και εξαναγκασμό σε ασέλγεια ανηλίκου και τα στοιχεία δόθηκαν για να αναγνωριστεί από τυχόν άλλα θύματά του.

Μετά την απολογία στην ανακρίτρια Χανίων ο καθηγητής κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα ενώ του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δέκα (10) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25703 και 28210-25827, 25828 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις