ΛΑΡΙΣΑ

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων στο πλευρό των εκπαιδευτικών για την απεργία

«Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα – στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων. Αναλυτικά:

Ως Ένωση Γονέων Μαθητών θεωρούμε  ότι  το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών στην εκπαίδευση αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και προφανώς δε λύνει το πρόβλημα των τεράστιων  κενών στα σχολεία. Αντίθετα, συντηρεί  και παγιώνει το σχολείο των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, συντηρεί  και παγιώνει το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές, αλλά και απόφοιτους των σχολών.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας, αφορά άμεσα τα παιδιά μας. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς, που είναι απαραίτητοι για  να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, για να εξυπηρετηθεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολείων, είναι και αιτήματα  των Οργανώσεων Γονέων. Ακόμα και σήμερα, σε αυτό το κουτσουρεμένο σχολείο των περικοπών (πχ αλλαγές στο ωρολόγιο Γυµνασίου και Δηµοτικού, κατάργηση υπεύθυνου στο ολοήµερο κ.ά.) και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συμβασιούχοι για να εμφανιστεί μια υποτυπώδης εικόνα “κανονικότητας”!

Η κυβερνητική επιχειρηματολογία για την «αδυναμία μαζικών διορισμών» (λόγω δημοσιονομικών περιορισμών) είναι αστεία όταν κάθε χρόνο  αιμορραγεί η ελληνική οικονομία με 4 δισ. ευρώ για δαπάνες του ΝΑΤΟ, όταν  μειώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στους επιχειρηματικούς ομίλους και την ίδια ώρα δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια για σχολεία, νοσοκομεία ή για να σώσουν τον κόσμο από πλημμύρες και πυρκαγιές κ.α.

Επίσης, καταδικάζουμε τα άγρια μέτρα καταστολής εναντίον των εκπαιδευτικών με χημικά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, που οδήγησαν στον τραυματισμό διαδηλωτών – εκπαιδευτικών από τις δυνάμεις καταστολής.  Η άγρια καταστολή δείχνει ξεκάθαρα ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την πολιτική που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιχειρηματίες, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο που έχουν χαράξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες.

Τα κενά που παραμένουν στα σχολεία, η υπολειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, τα πολυπληθή τμήματα,   η παράλληλη  που καλύπτεται με εκπαιδευτικούς που “μοιράζονται” σε 3 ή και 4 μαθητές και σε 2-3 σχολεία, οι διπλές και τριπλές αναθέσεις μαθημάτων που δεν σχετίζονται με την ειδικότητα του εκπαιδευτικού, το κλείσιμο ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ, η κοροϊδία για τη Δίχρονη προσχολική  Αγωγή, η υποχρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και τις συντηρήσεις επισκευές των σχολείων, ο ανελέητος οικονομικός στραγγαλισμός μας, καθώς κάθε οικογένεια δαπανά από 10% έως και 30% του εισοδήματός της για τη μόρφωση των παιδιών της, δεν μας επιτρέπουν να μένουμε θεατές στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα  των εκπαιδευτικών, παλεύουμε μαζί για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις