ΛΑΡΙΣΑ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση «Λαρισαίοι ασθενείς του Ιπποκράτη» στο ΔΩΛ (φωτο)

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν αρκετοί Λαρισαίοι την εκδήλωση «Λαρισαίοι ασθενείς του Ιπποκράτη» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Την εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, χαιρέτησαν τόσο ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, καθώς και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, αλλά και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων/νος Γιαννακόπουλος.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, αναφέρθηκαν σε περιστατικά και ασθένειες κατοίκων της Λάρισας και πώς τις αντιμετώπισε ο πατέρας της Ιατρικής.

Συγκεκριμένα, ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ρίζος Χαλιαμπάλιας και ο καθηγητής Παθολογίας- Νεφρολογίας Γιάννης Στεφανίδης μίλησαν για περιστατικά και ασθένειες της Θεσσαλίας στο «Επιδημιών» του Ιπποκράτη, ενώ σε θέματα σχετικά με τον Ιπποκράτη στη σύγχρονη επιδημιολογία και πρόληψη αναφέρθηκε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Αναφορά σε ειδικά θέματα, έγινε από τον επ. καθηγητή Χειρουργικής Γιάννη Μπαλογιάννη ο οποίος ανέλυσε χειρουργικό περιστατικό, ο ειδικευόμενος γιατρός Θανάσης Πασχάλης νευροχειρουργικό περιστατικό, ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Αλ. Δαπόντε γυναικολογικά περιστατικά και ο καθηγητής Ορθοπαιδικής Κων. Μαλίζος θα αναφερθεί σε ορθοπαιδικά περιστατικά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις