ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ενημέρωση Καλογιάννη για Υπερταμείο και ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων της πόλης στο Υπερταμείο, καθώς και στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη βουλή και αφορά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, προχώρησε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, μετά από σχετικές ερωτήσεις που υπέβαλλε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κα Ρένα Καραλαριώτου.

Ο κ. Καλογιάννης, σχετικά με την υπόθεση του Υπερταμείου, αφού υπενθύμισε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής όλο το προηγούμενο διάστημα, διαβεβαίωσε το σώμα πως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα παραχώρησης αρχαιολογικού χώρου ή ακινήτου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζονται την υπόθεση. «Σύντομα θα έρθει η σχετική ρύθμιση στη βουλή με την οποία θα ξεκαθαρίζεται το θέμα. Το παρακολουθούμε στενά και αν χρειαστεί είμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της πόλης», υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στη βουλή και με το οποίο προχωράει η συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ, ο κ. Καλογιάννης δήλωσε πως εφάρμοσε απολύτως την απόφαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητούνταν το πάγωμα της σχετικής διαδικασίας, και αφού αυτό επετεύχθη, ξεκίνησε ένας ουσιαστικός διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών καθώς και της Περιφέρειας, μέσω του οποίου η πόλη κατάφερε να κερδίσει τη δημιουργία μιας σχολής ζωικής παραγωγής, η οποία θα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πόλου στην κατεύθυνση αυτή, την ίδρυση του Ανώτατου Συμβουλίου  Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Έρευνας καθώς επίσης και δυο ακόμα Σχολές Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας και διαπραγματευτήκαμε. Σίγουρα είναι απώλεια για την πόλη η κατάργηση των Ιατρικών Εργαστηρίων, ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει. Ο πόλος της Γεωπονίας καθώς και το Ογκολογικό Κέντρο ενισχύουν το Ίδρυμα, ενώ πλέον οι πρυτανικές αρχές οφείλουν να κινηθούν με ταχύτητα και να εφαρμόσουν τα όσα προβλέπονται στο σχετικό νομοσχέδιο, έτσι ώστε όλα να αρχίσουν να λειτουργούν», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Τέλος, ενημερώνοντας το σώμα για το πρόβλημα που ανέκυψε στην οδό Μανδηλαρά, υποστήριξε πως «αυτό ήταν κάτι που μας είχε επισημανθεί από την τεχνική υπηρεσία και έπρεπε να δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση, λόγω ενός παλιού αγωγού που περνάει από την συγκεκριμένη περιοχή. Δεν πρέπει ακόμα να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση, αν δεν δούμε την εξέλιξη του προβλήματος, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων», εξήγησε ο κ. Καλογιάννης.

Η άρνηση του προεδρείου να δώσει τον λόγο στην κα Καραλαριώτου, ώστε να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου θέματος, είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι, με τον δήμαρχο Λαρισαίων και την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να αλληλοκατηγορούνται, και τελικά, την κα Καραλαριώτου να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις