ΛΑΡΙΣΑ

Στις 18 Ιανουαρίου πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα στη Λάρισα – Τι αλλάζει

Ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι τα προνοιακά επιδόματα, που αφορούν στο δίμηνο Νοέμβριου-Δεκέμβριου 2018, θα καταβληθούν στις 18 Ιανουαρίου 2019 από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ο ΟΠΕΚΑ από 01-01-2019 είναι ο αρμόδιος φορέας που θα καταβάλλει εφεξής τις παροχές των επιδομάτων.

Από 01-01-2019 και εφεξής , αιτήσεις για τη χορήγηση προνοιακών αναπηρικών παροχών σε χρήμα, για τη συνέχιση καταβολής των επιδομάτων στους δικαιούχους που λήγει η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής , καθώς και αιτήσεις επιδείνωσης της κατάστασης των ατόμων με αναπηρία, πραγματοποιούνται μέσω του ΟΠΕΚΑ (οδός Φαρσάλων & δ. Τσάτσου2 Λάρισα) και των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Η αίτηση θα κατατίθεται στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του αιτούντα (Διεύθυνση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικ. εξ Οικονόμων 8Α τηλ 2410680242)- και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι, των οποίων η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής λήγει μέχρι 31-03-2019, θα ειδοποιηθούν εγγράφως για επανυποβολή του αιτήματος χορήγησης των παροχών από τον ΟΠΕΚΑ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις