ΚΟΣΜΟΣ

Πνίγηκε στη σκόνη το Κάιρο! Εντυπωσιακές εικόνες από την αμμοθύελλα (φωτο)

Μια σφοδρή αμμοθύελλα χτύπησε το Κάιρο και άλλες παραλιακές πόλεις της Αιγύπτου με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Στο Κάιρο επικράτησε πανικός με τον κόσμο να τρέχει να καλυφθεί μέσα στα κτίρια της πόλης, την ίδια ώρα που ένα μεγάλο σκούρο πορτοκαλί σύννεφο έπνιγε στην πόλη. Πολλοί μάλιστα χρησιμοποίησαν μάσκες για να προστατευθούν από την άμμο.

photo reuters
photo reuters

Οι οδηγοί δεν μπορούσαν να κινηθούν σε κεντρικές λεωφόρους εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας στο Κάιρο και στις άλλες παραλιακές πόλεις.«Το χρώμα της ατμόσφαιρας αλλάζει. Υπάρχει ένα είδος ομίχλης. Κανείς δεν μπορεί να δει καθαρά. Επομένως, ελπίζω ο Θεός να μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε αυτό, δεδομένου ότι οδηγούμε μηχανές» είπε ο Μαχμούντ.

photo reuters
photo reuters

Προβλήματα υπήρχαν και στο αεροδρόμιο στο Κάιρο λόγω της αμμοθύελλας με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές καθυστερήσεις στις πτήσεις. Η Αρχή Λιμένων της Ερυθράς Θάλασσας έκλεισε τα λιμάνια του Σουέζ και της Ζεϊτιγιάτ στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, των ισχυρών ανέμων και των μεγάλων κυμάτων, ενώ στην Αλεξάνδρεια τα δρομολόγια των πλοίων έχουν ανασταλεί για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

photo reuters

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο από τη σφοδρή αμμοθύελλα που σάρωσε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αιγυπτιακά ΜΜΕ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε τμήμα ενός κτιρίου στο Πορτ Σάιντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ανετράπη ένα λεωφορείο στο Καφρ ελ Σεϊχ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν αναστείλει τη λειτουργία σε τέσσερα από τα λιμάνια της χώρας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, την ώρα που πολλοί δρόμοι στην πρωτεύουσα Κάιρο έκλεισαν μέχρι νεωτέρας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις