ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γεμάτο το ΔΩΛ στην εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας την Τετάρτη το απόγευμα (φωτο)

Κατάμεστο ήταν το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν οι πανεπιστημιακοί: κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, ομότιμος Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που μίλησε για το θέμα: «Γλώσσα και Ταυτότητα των Σκοπίων» και η κ. Μαρία Μαντούβαλου, ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, που μίλησε για το θέμα: «Η Μακεδονία Του Γεωργίου Μόδη».

Τη συζήτηση διηύθυνε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας κ. Βούλα Σπυροπούλου. Στο βήμα ανέβηκαν το μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών κ. Βασίλης Πουλιάνος, καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη ο οποίες διάβασε την επιστολή του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής κ. Νίκος Κατσαρός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γεωργάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα» Διαμάντος Ντίνος, καθώς και εκπρόσωποι αποστράτων στρατού ξηράς, αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Δείτε φωτοτγραφίες:

Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες