ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Μαίρης Ν. Ράπτου για τους Τρεις Ιεράρχες

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου του Β’ Ορόφου (Καρδίτσης 21, είσοδος από Οδό Ικαρίας), θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Από τους Παιδαγωγικούς Θησαυρούς των Τριών Ιεραρχών», της Μαίρης Ν. Ράπτου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Αικατερίνη Γούναρη, Φυσικός, υπεύθυνος των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία» της Αθήνας και ο Γιάννης Μαρκότσης, Θεολόγος, πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΧΕΕΛ). Θα μιλήσει και η συγγραφέας του βιβλίου, Μαίρη Ν. Ράπτου

Ποια είναι η συγγραφέας

Η Δεσποινίς Μαίρη Ράπτου γεννήθηκε στη Λάρισα. Πατέρας της ήταν ο πατριώτης ιατρός χειρουργός και βουλευτής Νικόλαος Ράπτης, ο οποίος εξορίστηκε το 1942-1945 λόγω της εθνικής του δράσης από τις δυνάμεις κατοχής σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ιταλία, μαζί με άλλους ενενήντα εντίμους Λαρισαίους. Μητέρα της η Κωνσταντινουπολίτισσα παιδαγωγός Ροδοθέα Πορσανίδου (Ράπτου), με πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, που εξελέγη και ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λαρισαίων.

Αποφοίτησε ως αριστούχος και σημαιοφόρος από το Γυμνάσιο Θηλέων Λάρισας αλλά και από τη Γαλλική Ακαδημία και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Σπούδασε τέσσερα χρόνια Ψυχολογία και Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Παράλληλα έλαβε ειδικό δίπλωμα στην Εκπαίδευση της Πρώτης Παιδικής Ηλικίας. Το 1957 ίδρυσε τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου στη Λάρισα που αρχικά περιελάμβαναν Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, και αργότερα λειτούργησαν Γυμνάσιο (1992) και Λύκειο (1997). Έως σήμερα υπηρετεί στο έργο αυτό, ως υπεύθυνος και πρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου.

Είναι μέλος της αδελφότητας «Ευσέβεια» στην Αθήνα από το 1969. Από το 1957 εργάζεται στο Χριστιανικό έργο της Χριστιανικής Εστίας Λαρίσης.

Ιδιαίτερα πρόσφερε στις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες, τις φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και στους κύκλους Νέων Μητέρων. Το διάστημα 1960-1990 διακόνησε τις χριστιανικές ομάδες με μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, καθώς και τις  φοιτήτριες της Χριστιανικής Εστίας στις χριστιανικές κατασκηνώσεις στο Στόμιο Λαρίσης. Μαζί με άλλες κυρίες, συνίδρυσε το 1960  τον σύλλογο κυριών και δεσποινίδων Τυρνάβου «η Ελπίς», που τον υπηρέτησε επί τριάντα χρόνια. Επίσης πρόσφερε σε πολλά φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Λάρισας, (Ελληνική Μέριμνα, Εθελοντών Κοινωνικών Λειτουργών κ.ά).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις