ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Η ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης είναι η αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης. Αργά ή γρήγορα πια θα σημάνει η ώρα της κάλπης και οι πολίτες θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Μπορεί η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από μια βουλή με πολιτικές μεταγραφές, με λευκούς γάμους πολιτικών συναλλαγών, αλλά δεν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Αυτό είναι σίγουρο».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΤRT “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” με τον κ. Σωτήρη Πολύζο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «τα όσα ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα θυμίζουν σκοτεινές εποχές που δεν είχαμε ζήσει στη μεταπολίτευση. Παραπέμπουν σε εποχές προ μεταπολιτεύσεως, με μεταγραφές βουλευτών με αλισβερίσια, με πολιτικές συναλλαγές, προκειμένου η κυβέρνηση να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία για μερικούς ακόμη μήνες.

Βλέπουμε βουλευτές, οι οποίοι ψήφιζαν προτάσεις δυσπιστίας της ΝΔ, προτάσεις μομφής πριν έξι μήνες, τώρα να βλέπουν το φως το αληθινό και να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Βλέπουμε υπουργούς, οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, γιατί ένα κόμμα μικρότερο τους είχε προτείνει και όταν το κόμμα τους λέει ότι αίρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, δεν παραιτούνται από αυτή, αλλά αντιθέτως μας διαμηνύουν από τη μακρινή Σαγκάη ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Βλέπουμε βουλευτές, οι οποίοι εκλέχτηκαν με την αξιωματική αντιπολίτευση, να ανταλλάσσουν με τον υπουργικό θώκο, την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση της αριστεράς. Αυτά είναι πρωτόγνωρα, πρωτάκουστα, δεν περιποιούν τιμή, βεβαίως τους ίδιους, αλλά νομίζω ότι απαξιώνουν συνολικότερα την ήδη άσχημη εικόνα που έχει η πολιτική στα μάτια των πολιτών. Ευτελίζουν την πολιτική αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «γίνεται μια εμφανής προσπάθεια να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση στα μουλωχτά, χωρίς να εμφανιστούν οι 6 πρωταγωνιστές αυτής της ψήφου εμπιστοσύνης, οι οποίοι προερχόμενοι από κόμματα της αντιπολίτευσης, εκλέχτηκαν με άλλη εντολή από τους πολίτες και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς να τοποθετηθούν, χωρίς να λάβουν τον λόγο, χωρίς να αιτιολογήσουν στους πολίτες που τους εξέλεξαν γιατί κάνουν αυτή την πολιτική συναλλαγή.

Νομίζω επιχειρεί, σας λέω όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, να εξελιχθεί αυτή η συζήτηση, χωρίς να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να φωτίσουμε έστω αυτό το διήμερο, αυτά τα δυο εικοσιτετράωρα τη συζήτηση αυτή, προκειμένου οι πολίτες να πληροφορηθούν για το τι διακυβεύεται σε αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης. Ουσιαστικά η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ισοδυναμεί με ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών, στην επονείδιστη αυτή Συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».

Ο κ. Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα είπε ότι «αυτά είναι πρωτάκουστα, είναι πρωτόγνωρα, είναι σημεία παρακμής, σημεία σήψης. Τι να σας πω, αδυνατώ να τα σχολιάσω πραγματικά. Είμαι αρκετά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια κατάντια».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/wTYVWabx46k

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες