ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γεμάτο το ΔΩΛ στην παρουσίαση των βιβλίων για τους Βλάχους του Τόϊβασι (φωτο – βίντεο)

«Είναι τιμή για τη Λάρισα να έχει άτομα τα οποία ενδιαφέρονται και ψάχνουν πράγματα για το παρελθόν της, άξια άτομα…». Με αυτά τα λόγια εκθείασε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου τον συγγραφέα Παύλο Λάλο και τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καλοχωρίου Λάρισας.

Οι δύο τελευταίοι ήταν ο λόγος που γέμισε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το απόγευμα της Τρίτης για την παρουσίαση των δύο βιβλίων για τους Βλάχους του Τόϊβασι. Το πρώτο, με συγγραφέα τον κ. Λάλο είχε τον τίτλο «Τα 3 χωριά Τόϊβασι, Καλοχώρι – Χειμάδι – Νέσσων, Ιστορία και μνήμες», ενώ το δεύτερο από τον Σύλλογο ΜΕΣ, τον τίτλο «Καλοχώρ- Τόϊβασι- Ανθρώπων Μνήμες, Φωτογραφικό Λεύκωμα».

Πέρα από τον Μητροπολίτη ανέβηκαν μεταξύ άλλων στο βήμα ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημήτριος Τάχος.

Ο κ. Λάλος σε δήλωσή του ανέφερε πως η συγγραφή του βιβλίου πήρε τρία χρόνια και πως περιλαμβάνει μέσα θέματα τα οποία ξεχάστηκαν και του τα αφηγήθηκαν οι παλαιότεροι, ενώ συμπλήρωσε πως ελπίζει ότι το βιβλίο του θα δώσει έναυσμα σε νεότερους να εξερευνήσουν τον πλούσιο κόσμο της παράδοσης.

Από τη μεριά του Συλλόγου ο γραμματέας κ. Σωτήριος Σιούλας ανέφερε πως η προσπάθεια δημιουργίας του λευκώματος διήρκεσε 6 χρόνια και πως αποτελείται από φωτογραφίες κατοίκων του χωριού οι οποίες χρονολογούνται από το 1910 έως το 1960.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες