ΛΑΡΙΣΑ

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ καταγγέλλουν: Ο δήμος Λαρισαίων γέμισε απροειδοποίητα με νέες μπάρες τους πεζοδρόμους!

Θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη της Λάρισας προκάλεσε το χθεσινό περιστατικό στο κέντρο της πόλης που ανέδειξε το onlarissa.gr, με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να μεταφέρουν με τα χέρια το φορείο για να παραλάβουν ασθενή συμπολίτη, επειδή το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο επί του πεζοδρόμου της Παπακυριαζή, κοντά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Για το θέμα παρενέβη σε αυστηρό τόνο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας, ο οποίος αν και ευρισκόμενος στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, επικοινώνησε με το onlarissa.gr καταγγέλλοντας πως «ενώ στη συνάντηση που είχαμε ως Σύλλογος με τον δήμαρχο Λάρισας είχαμε ζητήσει να υπάρχει ευελιξία στις μπάρες που είναι τοποθετημένες στην είσοδο των πεζοδρόμων, αντί αυτού, γέμισαν και μάλιστα απροειδοποίητα, το κέντρο της Λάρισας με νέες μπάρες, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε το παραμικρό! Μπάρες που μάλιστα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν! Έτσι, οι συνάδελφοι διασώστες που πρέπει να εκμεταλλευτούν και το δευτερόλεπτο για να σώσουν ζωές, είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων που καθυστερούν το έργο τους».

Με αφορμή μάλιστα το χθεσινό περιστατικό, ο κ. Γούλας επαναφέρει ένα βασικό αίτημα που είχε τεθεί στον δήμαρχο κ. Καλογιάννη και αφορούσε τον ακριβή προσδιορισμό των αριθμών στις οδούς. «Είχαμε ζητήσει, εξήγησε, από τον κ. Καλογιάννη να τοποθετηθούν πινακίδες σε κάθε τετράγωνο που να προσδιορίζουν τους αριθμούς με ενδείξεις «από – έως», ώστε να μπορούμε το ταχύτερο δυνατό να προσεγγίζουμε οποιοδήποτε σημείο πρέπει για να σώσουμε μία ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, δυσκολεύοντας καθημερινά το έργο μας…».

Θυμηθείτε εδώ το αρχικό ρεπορτάζ του onlarissa.gr

Δείτε εδώ την απάντηση της δημοτικής αρχής στους διασώστες του ΕΚΑΒ 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις