ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, στις 5:30μ.μ. στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», διαβάζουμε το βιβλίο της Λαρισαίας συγγραφέα και εκπαιδευτικού Άννας Μιχίδη «Τι τρέχει με τον Μπαντού;» εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Ο Μπαντού πηγαίνει στην πρώτη Δημοτικού και είναι ενθουσιασμένος! Από τις πρώτες μέρες όμως καταλαβαίνει πως το σχολείο έχει διάβασμα, γράψιμο και … πολύ άγχος. Όλα φαίνονται δύσκολα… Νιώθει θυμό, φόβο, απόρριψη. Δεν θέλει να γράψει, δεν θέλει να διαβάσει. Δεν του αρέσει το σχολείο! Θα καταφέρει ο μικρός Μπαντού να πει στον εαυτό του και τους άλλους ΜΠΟΡΩ… και θα τα καταφέρω;

Μια τρυφερή και έξυπνη ιστορία που μας αποκαλύπτει τα συναισθήματα ενός μικρού παιδιού, που νιώθει ανασφάλεια, απόρριψη,  λόγω του σχολικού άγχους, και που διαλέγει την παραίτηση και την αποστασιοποίηση προκειμένου να αποφύγει τον καγχασμό από τα άλλα παιδιά.

Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Βάγιας Γκουντουβά, μέσα από αφήγηση και βιωματικές δράσεις  βοηθούμε τους μικρούς  μας φίλους να καταλάβουν την έννοια της διαφορετικότητας και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και τις δυσκολίες που συναντούν, ώστε να περνούν στο σχολείο ευχάριστα και δημιουργικά νιώθοντας ασφάλεια, ικανοποίηση και αποδοχή.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410 531973.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις