ΛΑΡΙΣΑ

Νέα κινητοποίηση των δασκάλων στη Λάρισα για το σύστημα των διορισμών

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας από το Σύλλογο Δασκάλων Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ’’. Συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ζήτησαν την απόσυρση του συστήματος διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας,

Παράλληλα μισθώθηκε λεωφορείο από την ΕΛΜΕ Λάρισας και  από το Σύλλογο Δασκάλων Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » και συνάδελφοι από τη Λάρισα συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε  τον αγώνα για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών  εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του Κλάδου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση απόσυρση  του νομοσχέδιου του συστήματος  διορισμών που κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας, καλλιεργώντας, τελικά, τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες