Παραδοσιακή φασολάδα


Συνταγές

Παραδοσιακή φασολάδα

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ φασόλια ξερά (μουλιασμένα από το βράδυ σε κρύο νερό)
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι σέλινο, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σουρώνετε τα φασόλια και τα ξεπλένετε κάτω από την βρύση καλά.
  2. Τα βράζετε για 20 λεπτά σε μια κατσαρόλα.
  3. Ρίχνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί καλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
  5. Ρίχνετε τα μισοβρασμένα φασόλια και τα καρότα.
  6. Προσθέτετε 3-4 λίτρα νερό και βράζετε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου.
  7. Στη συνέχεια προσθέτετε το σέλινο κομμένο και βράζετε τη φασολάδα για άλλα 20 λεπτά περίπου χωρίς καπάκι.
  8. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά το φαγητό.
  9. Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα, ελιές, τουρσί ή και κάποιο παστό ψάρι.

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Close
Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο